От х:

Днес в x:

Десетокласник от Езиковата в Димитровград завоюва национално отличие

Деветокласникът от ЕГ ”Д-р Иван Богоров" - Димитровград Добромир Зафиров завоюва високо отличие от Националния кръг на епистоларен конкурс за млади хора, организиран от Всемирния пощенски съюз.

Писмото на Добромир е класирано на престижното второ място на национално ниво сред наградените от 44-ия Международен епистоларен конкурс, поясниха от гимназията. Темата, по която са писали около 100 момичета и момчета от цялата страна, е ”Разкажете ни за света, в който искате да израснете”.

Надпреварата дава възможност на младите хора да споделят надеждите си за света, в който живеем, да потърсят възможни решения за проблемите и предизвикателствата, пред които е изправена планетата. Целта на конкурса е участниците да развиват уменията си, свързани с изкуството, да пишат писма, да усъвършенстват способностите си за изразяване, както и да допринася за увеличаване на грамотността сред младите хора.  

Международният младежки епистоларен конкурс е създаден с решение на Конгреса на Всемирния пощенски съюз в Токио през 1969г.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини