От х:

Днес в x:

Частно Енерго в Република, „фърлят" на седем, за да имат ток

Частно Енерго работи отскоро в хасковския квартал Република, разкри bTV в репортаж в новините в неделната вечер. Нелегалните жици минават от къща в къща, показват камерите на телевизията. Някои пък са вързани директно към стълбовете. Откъде идва началото на жицата, няма как да се разбере. Но всички плащали, едни на съседите, други ... не казват на кого. Според репортажа легендарните 50 лева за глас вече са демоде, за сметка на тока.  

„Кво ми трябва на мене пари. Отивам да гласувам. Ток да има, душичко. К`вото казват, това ще правим. Ще фърляме на седем”, казва пред камерата на телевизията Гюля (седем е номерът на кметската коалиция в бюлетината – б.р.). „Кво да правим душичко, така е”, допълва простодушно Гюля.

На кого все пак плащат обитателите на Република, кой е босът на частното Енерго, остава забулено в страха на хората. Според репортажа страхът си има име – така нареченият Зеки, или Златко, доскоро кметски наместник в квартала. В къщата му, една от най-богатите в квартала обаче жена, която според репортажа е снаха на Зекито, отрича той да живее там.

От електроразпределителното дружество пък заявяват за bTV, че изградената частна мрежа в квартала не е техен проблем.  Дружеството имало ангажимент само към абонатите си, които били коректни.

Всичко това се случва докато квартал Република е обсаден от жандармерия заради дилърите на гласове.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини