От х:

Днес в x:

Прокурор поема случая с падналия от блок младеж

    Прокуратурата разследва обстоятелствата около смъртта на 17-годишното момче, което почина след падане от 4-етажен блок на хасковската улица" Родосто". Това съобщи днес шефът на Инспекцията по труда в Хасково Петър Андреев.

    Тежкият инцидент се случи на  2 септември докато  момчето помагаше на баща си в строителни работи там. 

    Андреев обясни, че инспекторите по труда също са правили свое разследване, което е доказало различни от предварително посочените обстоятелства по трагичния случай.

    Белята станала не както са описали ситуацията част от очевидците-докато момчето поправяло от покрива улуците, а от козирката на балкона на третия етаж. Вероятно при изправяне е ударило главата си и е политнало надолу.

    При проверката си експертите от Инспекцията по труда са опитали да проверят и фирмата, чието лого -ЕТ “Христо Стоянов“ е било изписано на колата, с която загинало момче и баща му пътували до обектите. Установило се, че фирмата е фантом. Петър Андреев смята, че вероятно тя е съществувала някога, но не е била пререгистрирана в последствие и така таткото на практика е поемал строително-монтажни работи незаконно.

    Абсолютно против всякакви правила и закони родителят е качил на такава височина сина си, за да му помага, категоричен е  Андреев. Той  потвърди, че от Инспекцията не е искано разрешение за работата на момчето. Той припомни, че работата на непълнолетни трябва по закон да се съгласува и разреши от ИТ. „Дори и да беше поискано такова разрешение обаче, то в никакъв случай нямаше да бъде разписано, тъй като извършването на височинни работи от непълнолетни лица е абсолютно забранено“, коментира Андреев. И посочи, че в случая освен, че момчето е помагало незаконно на баща си, не са били взети и никакви предпазни мерки. 17-годишният младеж не е бил нито с каска, нито с обезопасителни въжета.

    Инспекцията по труда е съставила акт на бащата на починалия младеж.

     М. Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини