От х:

Днес в x:

Петима ще се борят за кметското място в Кърджали

Петима са кандидатите за кметове на община Кърджали, регистрирали се в ОИК до крайния срок – 22 септември. За градоначалническото място ще се борят досегашният кмет инж. Хасан Азис от ДПС, който ще атакува 4 мандат, областният управител Илия Илиев от ГЕРБ, областният лидер на БСП Георги Кючуков, Даниела Коджаманова от ПП АБВ и Радослав Милев от Реформаторски блок.

По данни на Общинската избирателна комисия общо  173  са кандидатите  за общински съветници за 41- местния парламент от различни партии  и  коалиции и  инициативни комитети. Това  означава, че за  едно място ще се състезават 4 души. Пълни листи   имат ДПС и  ГЕРБ.

165 са регистрираните кандидати за кметове във всички 94 населени места, къдзето ще се проведат избори за местна власт. ДПС издига кандидати за всичките 94 населени места, ГЕРБ в 44, БСП в 8 и РБ в 3.  Отделно Инициативни комитети са издигнали свои кандидатури в 13 населени места.

 Общо 63  339 гласоподаватели от община Кърджали имат право на глас на предстоящите местни избори. За референдума тяхната бройка е 99 246, защото тук не действа принципа за уседналост, който е задължителен при избора за кмет и общински съветници.

Източник: дарик

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини