От х:

Днес в x:

На сесия: Обзаведоха Стефан Димитров с гумени ботуши

    Гумени ботуши получи като подарък председателят на Общински съвет -Димитровград Стефан Димитров по време на днешната сесия. До неочаквания дар се стигна след размяна на реплики в залата, свързани с последната буря на 20 август и работата на канализацията, положена в рамките на Водния проект.

    Ботушите подари на Димитров съветникът Диян Георгиев, който преди това попита защо все още не е започнала работата на комисията по наводненията, определена с решение на ОбС преди месеци. Георгиев повдигна темата за канализацията в димитровградските квартали "Марийно" и "Черноконево", където също е имало сигнали за наводнения на 20 август. 

    "След като няма да ми отговорите г-н Димов, аз тук съм подготвил едни гумени ботуши, ще ги дам на председателя Стефан Димитров да отиде и да види хората в какво положение са изпаднали", каза Георгиев и подаде ботушите.

    "Правилно ги дававате на Стефан Димитров, канализацията на тези квартали бе изпълнена по време на неговия мандат", отговори му Иво Димов.

    Защо канализацията на Димитровград не можа да поеме отпадните води при последния обилен дъжд, попита и Данчо Данев. Кметът му отговори, че падналите валежи са били 49 л. на кв.метър в рамките на 40 минути. Интензитетът не е дал възможност за поемане на водата веднага, но това не е свързано с Водния цикъл, поясни Димов. 

    Питанията към кмета на Общината в зала "Гросето" продължиха близо час. Леко Леков зададе въпрос за разходите, направени по ремонта на покрива на детската градина в Горски извор. Тодор Ташев попита как върви побрамитяването на Димитровград с Херцег Нови в Черна гора, за което Общинския съвет взе решение през март.

    От името на сесийна група "Да за Димитровград" Калина Монева прочете декларация, в която посочи, че е извършена манипулация от кмета Иво Димов на сесията през месец юни. Става дума за коментар на градоначалника по повод гласувано решение на местния парламент, касаещо отпускането на фнансова помощ за новородени деца. Кметът тогава заяви, че групата на "Да за Димитровград" е гласувала "въздържал се" при вземането на решението, а иначе милее за децата на Димитровград.

    От коалицията отговориха, че не са против финансовия стимул за новородени, но са били подведени от Димов със сумата, която е трябвало да се заложи в бюджета. Градоначалникът пък отговори, че съветниците е трябвало да реагират адекватно тогава, а не сега да излизат с декларации по темата чак сега.

    Dimitrovgrad.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини