От х:

Днес в x:

Смолян се сдоби с нови спортни обекти, Борисов и Мелемов резнаха лентата

     Премиерът Бойко Борисов и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха днес няколко спортни обекта на стадиона и спортната зала в Смолян. Официалната част на събитието започна с изпълнение на Валя Балканска и гайдарят Петър Янев, а след това архимандрит Висарион направи водосвет на спортните обекти в областния град.

    Премиерът Борисов и градоначалникът Мелемов срязаха лентата, а парченца от трикольора получиха всички депутати, присъствали на откриването. На събитието се събраха народните представители Даниела Дариткова, Дора Янкова, Петър Кадиев и евродепутатът Владимир Уручев, областният управител на Смолян Недялко Славов и заместникът му Андриан Петров.

    „Много се радвам, че тук са депутатите от управляващата партия, коалиционните партньори, опозицията, евродепутата Уручев, защото това е една тежка ситуация за Балканите – Турция без правителство, Гърция без правителство, Македония без правителство, Румъния падна министър председателя, временен началник. И затова, когато откриваме нещо, ролята е и наша, и на тези, които са в опозиция, и всички, които са гарантирали с участието си в парламента да имаме правителство и да може да се случват за хората добри работи. Благодаря им. Сега с парите, които събираме повече от контрабандата, от измамите, аз съм убеден, че догодина ще е по-добра година“, каза след церемонията премиерът.

    След това той разгледа и напълно реновираната спотрна зала, която от години се рушеше и пустееше. Общата стойност на инвестициите по проект в обектите е около 5млн.лв. В откритата спортна площадка са изградени игрища за футбол, волейбол, минифутбол, тенис и баскетбол. Монтирани са четири преместваеми павилиона, които ще се използват за клуб на спортиста, санитарно-битови помещения, тоалетни и склад. Инвестицията в обекта е на стойност 887 159 лв.

    Спортната зала е топлоизолирана, подменени са прозорци и витрини, рехабилитирани са стените, подовите настилки, фойетата, кабинетите, санитарните и др. помещения. Изградени са нови евакуационни изходи, кабинки за коментатори и журналисти. Ремонтиран е централният вход, обособен е достъп за хора с увреждания, тоалетна за инвалиди. Изградена е нова мълниезащитна инсталация. Инвестицията е на стойност 1,7 млн. лв.

    Преустроена и ремонтирана основно е обслужващата сграда, където се намират съблекалните към стадиона. Близо до нея е изградена площадка за скейтборд и екстремни спортове, стена за катерене и открит фитнес. Инвестицията там е на стойност 1,6 млн. лв. Изпълнен е първи етап реконструкция и рехабилитация на плувния басейн – покрив и фасади, където инвестицията е на стойност 635 123 лв..

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини