От х:

Днес в x:

Беливанов твърдо кандидат-кмет за Хасково, интрига в Свиленград

„Честен, който ще работи с хората и с богат административен опит. Този профил търси ГЕРБ за кандидатите си за кметове на областните градове. Добри Беливанов покрива този профил. Той е човек с по-различна визия от досегашния кмет. Социологията, която направихме, показа, че Беливанов събира одобрението на хора, симпатизиращи на различни партии.“ С представянето на издигнатия за кмет на областния център-Хасково Добри Беливанов заместник-председателят на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов започна представянето на кандидатите за градоначалници в Хасковска област.

Цветанов отбеляза, че ГЕРБ залага на втори мандат на всички успешни кметове от партията, работили след изборите през 2011 година. Така като един от най-успешните си управници в Хасковска област ГЕРБ припознава градоначалника на Димитровград Иво Димов и отново издига кандидатурата му. Цветанов посочи, че Димов е сред кметовете, които през последните 4 години са успели да привлекат солидни средства по европрограми. Димитровград е усвоил 40 млн.лв.за инфраструктура, а за 4 години Димов е успял да свали и 12 млн.лв. задължения на общината.

За Ивайловград за нов мандат тръгва настоящата кметица Диана Овчарова. „Овчарова е женското острие на екипа от кметове в хасковска област“, направи й комплимент Цветанов. През изтичащия й мандат общината е спечелила проекти за 19 млн.лв.

Анастас Анастасов е другият от кметовете на ГЕРБ, които получават карт бланш за нов мандат в Любимец. Той беше посочен като един от най-дисциплинираните градоначалници, постигнал най-високия резултат за ГЕРБ на предходните местни избори в региона. По оперативни програми неговия екип е спечелил повече от 23 млн. лв. за различни дейности в общината, отбеляза Цветанов.

Настоящият градоначалник на Симеоновград Пейчо Стайков отново е припознат като кандидат на ГЕРБ. Той влиза в битката за втори път след като зад гърба си има 4 години на поста с 14 млн. лв. за инфраструктура от европейско финансиране.

Милко Армутлиев, кмет на Маджарово и  този път ще играе сподкрепата на  ГЕРБ, както и на  предходните избори той ще  участва като независим.

Собственикът на строителна фирма, настоящ общински съветник от ГЕРБ Петър Петров ще е човекът, който ще се пробва да разбие депесарската крепост Минерални бани тази есен.

Учител влиза пък в битката за другия бастион на ДПС в областта - община Стамболово. Гочо Гогов, директор на тамошното училище, е изборът на ГЕРБ за кмет на общината.

Васил Сяров, собственик на фирма за търговия със строителни материали ще бъде издигнат в Тополовград.

Мария Киркова е кандидатката за община Харманли.

Засега интрига се заформя само в Свиленград.

Макар още преди месец да се завъртя определено име в ГЕРБ, днес Цветанов обясни, че все още се умува дали партията ще има самостоятелна кандидатура там. Изборът ще стане ясен до две седмици. Като слух в пространството върви обаче, че е голяма вероятността ГЕРБ да подкрепи настоящия кмет Георги Манолов, който за пореден път влиза в изборите като независим.

Над 1700 общински съветници, над 100 кметове на общини и между 16 и 18 управници на областни градове, е идеята на ГЕРБ за резултата, който ще признаят като успешен в края на октомври, обяви още Цветан Цветанов.

Извън темата за местните избори зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че през септември в Хасково ще отвори приемна на евродепутатката Ева Паунова.

М. Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини