От х:

Днес в x:

Кръшни хора се виха на събора в Башево

    В неделя в ардинското село Башево за тринадесета поредна година се проведе традиционния събор, който бе организиран с подкрепата на местното кметство, читалище „Хр.Смирненски” и сдруженията за култура и приятелство „Халлалълар” (Башевци). На празника се стекоха  много жители от околните села, гостуваха и изселници от различни краища на света.

    Гости на събитието бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заместниците му Изет Шабан и Наско Кичуков и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.

    Селският празник бе открит от кмета на Башево Мюрен Сали. В своето приветствие той изказа сърдечните си благодарности към всички, които са оказали финансова и морална подкрепа при реализацията на инициативата.
    Кметът Ресми Мурад Ресми Мурад поздрави присъстващите с празника. „Селищният събор в Башево е за пример в региона. Той се очаква с нетърпение не само от башевци, но и от всички жители на околните села. Искрено се надявам, че тази хубава традиция ще продължи и в бъдеще”, заяви Мурад.

    За доброто настроение на гостите и жителите на селото се погрижи груп „Кърджали" . На мегдана в центъра се изви най-дългото хоро в региона, на които се хванаха познати и непознати.

    Проведе се и празнична томбола с много подаръци. Честта за изтегляне на най-голямата награда (коч) се падна на Гюлджан Дурмуш, която бе основен спонсор на мевлида за здраве и берекет в събота. И след дълго разбъркване на билетите от нея, голямата награда се падна на Мюмюн Емин от Башево.

    Бурак Кочаноглу от турския град Маниса за пръв път идва на селищния празник в Башево. „Хубава инициатива. Хората се сплотяват, могат да споделят болка и радост”, заяви Кочаноглу.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини