От х:

Днес в x:

Прокуратурата разследва бракониери от Момчилградско, убили елени лопатари и сръндак

Районна прокуратура-Момчилград образува две досъдебни производства за бракониерски лов

Районна прокуратура-Момчилград образува две досъдебни производства срещу неизвестен извършител за бракониерски лов – престъпление по чл. 237 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 7 август 2015 г., около 19,30 часа, на тел. 112 е подаден сигнал за стрелба в землището на с. Гургулица, общ. Момчилград. Незабавно трима служители от Държавно горско стопанство – Момчилград и служители от РУП-Момчилград отиват в района на селото за проверка. Преди полунощ, в края на с. Гургулица, откриват три мъртви животни – елени-лопатари.

На следващата сутрин – 8 август 2015 г., около 8 часа, служител на Държавно горско стопанство - Момчилград  открива в крайпътна канавка, между землищата на селата Чобанка и Равен, общ. Момчилград, друго мъртво животно - сръндак.

Под ръководството на Районна прокуратура-Момчилград е направен оглед в присъствието на дежурен прокурор. За двата случая са образувани две отделни досъдебни производства. Телата на мъртвите животни са извозени за аутопсия във ветеринарна клиника в Пловдив, направена е такава. До една седмица вещото лице –ветеринарен лекар, ще даде писмено становище за причините за смъртта. След представяне на резултатите от експертизата ще бъде преценено дали да се назначи балистична експертиза. Телата на животните се съхраняват в хладилни камери с оглед нуждите на разследването за допълнителни експертизи.

Под ръководството на Районна прокуратура-Момчилград се извършват активни процесуално-следствени действия, изискани са документи – разрешителни за съответния лов в местностите, където са открити мъртвите животни.  Продължават оперативните мероприятия по издирване и установяване на извършителите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини