От х:

Днес в x:

Мечка пресрещна ловци в гората край Петково, изплаши ги до смърт

Мечка пресрещна ловджии в ловния район на село Петково, съобщава Александър Милев, шеф на местната авджийска дружинка, цитиран от „Фокус“, който е единият от потърпевшите.

Заедно с колега Милев зареждал хранилките с царевица в района, когато се натъкнали на мечката. За щастие двамата авджии били в колата, когато животното пресякло пътя на 5 метра пред тях.

Ловците спрели и тъкмо решили, че им се разминало, звярът се върнал и спрял на два метра пред автомобила, изправяйки се със страшен рев на задните си лапи. Ловците замръзнали от ужас, докато от колата наблюдавали как мечката заплашително разтърсва глава пред очите им. След като показала кой е господар на гората, тя се обърнала и се скрила сред дърветата. Опитните ловци знаят, че мечката напада само когато е изплашена или много гладна,

„Беше страшна, а ние изобщо не успяхме да реагираме. В паниката си не се сетихме да изкараме камерите да я заснемем“, разказва Милев, още под въздействие на преживяното. Според него екземплярът бил доста голям- поне два метра в изправено положение. Местните ловци от околните села също засичали мечки в гората, но за щастие тази година там не са констатирани нападения над хора и животни. В региона обаче още помнят трагедията от преди няколко години, когато стръвница разкъса 60 годишен мъж от близкото село Кутела, а по-късно възрастна гъбарка едва оцеля след раните си от мечо нападение.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини