От х:

Днес в x:

Кърджалийска линейка с дете в кома удари пешеходка,тежко пострадалата е в шокова зала

50-годишна жена пострада при катастрофа на ул. "Гладстон" в Пловдив. Малко преди 12 часа тя е  била ударена от линейка на пешеходната пътека пред Градския дом на културата.

Жената е започнала да пресича пешеходната пътека, която се намира точно до Дома на културата „Борис Христов”в момент когато автобус обива в дясно за да даде път на кърджалийската линейка.Колата на ЦСМП-Кърджали е била с включени светлинни и звукови сигнализации. Точно в този момент обаче жената изкача пред автобуса и  е била блъсната от линейката, която е карала бързо с включена сирена. 

В линейката е било превозвано 6-годишно момченце от Кърджали, което е с черепно-мозъчна травма, пострадало при битов инцидент, съобщи за Радио Пловдив шофьорът на линейката Росен  Божинов. По думите му, той в последния момент е видял пресичащата жена. Пред линейката е имало автобус на градския транспорт, който направил път на специалния автомобил, но точно в този момент жената започнала да пресича на пешеходната пътека. При падането тя си удари главата в бордюра, разказа още шофьорът. 

Лекарят от линейката веднага започна да оказва първа помощ на пострадалата. В момента жената е хоспитализирана с травми на главата и таза в шокова зала на Хирургичния блок на УМБАЛ "Св. Георги", без опасност за живота, съобщиха за Радио Пловдив от Центъра за спешна медицинска помощ. 

За Кърджали бг вести,директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков сподели,че е в непрекъснат контакт с университетска болница "Св.Георги".По последна информация състоянието на жената е стабилизирано.

В болница е настанено и пострадалото 6-годишно дете от Кърджали, което е с опасност за живота. 

Водачът на линейката бе тестван с дрегер, който не отчете наличие на алкохол в издишания въздух. Полицаи извършиха оглед на местопроизшествието. Трафикът в района е силно затруднен, но все пак ул. „Гладстон” е отворена за движение. 
В рамките само на вчерашния ден в региона са станали 9 катастрофи с пострадали хора, 4 от които в Пловдив. Четири от инцидентите са по вина на неправоспособни шофьори, употребили алкохол, съобщават от полицията. 

Кърджали бг вести

Източник: http://bnr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини