От х:

Днес в x:

Внимание! Банда отвлича породисти кучета и ги пласира зад граница

За отвлечената Мая се предлага възнагражднение

В Хасково съществува организиран канал за кражба на скъпи породи кучета и пласирането им зад граница. В това са убедени собственици на редица откраднати домашни любимци, до едно от ценни породи за които може да се вземат много пари. Последния случай е с Джак Ръсела на Весела Атанасова, насилствено отнет от сина й по време на разходка вчера на парк Ямача. Грабежът е станал някъде около 17.30 часа на Младежки хълм, непосредствено до монумента Света Богородица. Група от 6-ма младежи са нападнали стопанинът на 1-годишната Мая и са започнали да го налагат. 25-годишния мъж обаче защитавал със зъби и нокти любимеца си, но капитулирал едва когато го заплашили с нож. Нападателите издърпали каишката на животното, грабнали го на ръце и отпрашили в неизвестна посока. Въпреки наличието на много хора зад паметника никой не е помогнал, отчасти респектиран от многобройната група похитители. Ограбения собственик незабавно подал сигнал до полицията, която незабавно се озовала. Всичко обаче завършва по обичайния за кражбите начин-с подаване на писмена жалба и даване на дълги и пак писмени обяснения. Собствениците нямат никаква гаранция че тяхната любима Мая ще бъде намерена. „Породата Джак Ръсел Териер върви по 2 хиляди лева за животно в Турция. Със сигурност знам, че ги пласират там защото са ме предупреждавали“ разказа Весела. От колеги кучкари разбрала, че и други ставали жертви на отвличане на породисти кучета, като напоследък модата била именно Джак Ръселите. Само преди два дни, този път 4-ма нападатели са атакували мъж около стадиона на Ямача и след прилагане на сила са отскубнали от ръцете му животно от същата порода. Другото разклонение на канала било към Гърция, където цената на Ръселите била още по-голяма. Откраднатите животни били ползвани за разплод, затова се ценели повече женските. „В случая Мая няма да им свърши никаква работа, защото преди 2 месеца я кастрирахме и чипирахме“ обясни Весела, за която това е още един повод за паника-животното и може да се окаже безполезно и убито или в най-добрия случай захвърлено на непознато място. А то било със статут на член от семейството.

Откраднатите кучета се изнасят в опиянено състояние, обясниха кучкари сблъсквали се с тази практика. Добрата новина, ако в случая можело да има добра, е че за похитения се грижат внимателно и не го бият или превъзпитават, защото това автоматично сваля от цената и дори може да последва отказ от покупка. От друга страна обаче отвличаният не трябва да бъде агресивен и силен. Преди модата била да се задигат Ретривъри или Хъскита, но първо цената им паднала и второ кучетата от тези породи са силни и много привързани към стопаните си. Въпреки това имало специалисти, които могат да задигнат дори мастиф и дог и безпроблемно да го трафикират зад граница, предупреждават кучкарите и препоръчват стопаните да се оглеждат на 4 очи особено по време на разходки в гористи паркове. По неофициална информация бизнесът с породисти кучета ставал много доходоносен в Хасково където всеки трети имал домашен любимец. Някои от високоценени породи.

Собствениците на открадната Мая умоляват всеки който я види, в случай че животното успее да избяга или бъде изхвърлено от похитителите, да позвъни на посочения на снимката телефон. Стопаните обещават парично възнаграждение.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    Ня
    няма смисал
    1 -3
    15:43, 2 юни 2015
    хахахахх , ии кога и циганите ще ги отвличат
  • 2
    Къ
    Къде са?
    5 0
    16:03, 2 юни 2015
    Отвличат кучета, убиват хора по сред бял ден в парковете, обират те по моловете. Това е само и единствено крайния резултат от факта, че всеки може да прави/извърши каквото и да е престъпление и да си остане напълно безнаказан за съответното деяние.
  • 3
    Об
    Обичам кученцата!
    30 0
    17:20, 2 юни 2015
    Полицията е длъжна да ги намери! Ако трябва да спират всички коли, излизащи от града! **** ******!!!!!
  • 4
    По
    Помнеща
    6 -6
    17:24, 2 юни 2015
    Кастрирай те ги
    • По
      Помнеща
      2 -8
      17:25, 2 юни 2015
      Кастрирайте си Джак Ръселите, Хасковлии, за да не... Виж коментара
  • 5
    Ку
    Кучето е намерено!!!
    7 -7
    18:52, 2 юни 2015
    Кучето е намерено и няма никакви банди или темоподобни. Не се притеснявайте!!!

    СПОКОЙНО!!!
    • Бл
      БЛАГОДАРЯ
      12 0
      19:15, 2 юни 2015
      нищо подобно, дано не ви нападнат, тогава ще ви е друго мнението
  • 6
    Бл
    БЛАГОДАРЯ
    26 0
    19:13, 2 юни 2015
    Благодаря на местните медии, че отразиха случая, благодарение на тях върнаха мая. Вече си е в къщи.
  • 7
    ..
    ....
    11 0
    20:57, 2 юни 2015
    Дано да ги тикнат в затвора !!!!!!
  • 8
    Ма
    Мария_1433278519
    0 -1
    23:43, 2 юни 2015
    Кучето го видях днес и вчера на парка под Богородица и пред кафе " Чилаут"
    Тичаше с каишка и затова не предполагах, че може да е изгубено, защото беше около хората.
  • 9
    Ма
    Мария_1433278519
    0 0
    23:46, 2 юни 2015
    видях коментари за какво се е случило.... възможно е да съм видяла друго куче, приличащо на Мая
  • 10
    Зо
    зоо доброволка
    3 0
    00:38, 3 юни 2015
    Ако осиновявяхте нуждаещи се, вместо да купувате породисти, щеше да е друга картинката, ама нали трябва да сме сноби Българите. И кой беше писал за кастрация незнам, ама май не е запознат с множеството нелегални развъдници в почти все дом в който има породисто куче... Радвам се, че Мая е кастрирана, моите поздравления :) Малко са хората като вас !!!
Последни новини