От х:

Днес в x:

Пиян ужас по пътищата на Хасковско: 5 ПТП-та за ден

Парадът на пияните продължи през целия уикенд

Тих ужас обзе хасковските пътища, след като бяха налазени от пияни шофьори за уикенда. Концентрацията на насмукани зад волана явно е била толкова висока, че 5 от 6-те ПТП-та регистрирани в почивните дни, са дело на „весели“ водачи. Отделно са арестувани още 3-ма нафиркани шофьори, за щастие непредизвикали катастрофи. Малко утешение за пиещия и каращ българин е, че сред задържаните има и чужденци-румънски и гръцки граждани, опити доста над границата от 1.2 промила, отвъд която деянието се криминализира. Лошото е, че резултатът от пияните волани не са само материални щети, а и с ранени пътници-някои тежко и с опасност за живота.

Началото на кървавата вакханалия дава 23-годишен харманлиец, който половин час след полунощ снощи се качил да кара, въпреки че бил почти усмъртен с 2.25 промила алкохол в кръвта. По някое време нощния булевард Г.М.Димитров му се раздвоил и докато се чудел по кое разклонение да поеме, нацелил метална врата, а после и крайпътно дърво. От удара са пострадали пътниците в колата -26-годишен младеж и 21 годишно момче, които са с контузни рани по главата. Господ и еърбег-а на модерния Мерцедес съхранили пияния водач от травми. Далеч повече поразии направил идентично насвяткан димитровградчанин, който почти по същото време решил да се прави на шофьор. В 1.30 сутринта той яхнал товарен автомобил Нисан и тръгнал по улица Хасковска в посока областния град. Още преди да напусне Димитровград обаче предизвикал тежка катастрофа. Нисанът помел последователно намиращи се на платното работник по чистота и цистерна Мерцедес, които миели улицата. Най-тежко е пострадал 34-годишния спешен служител, който е с комоцио в болницата, макар че според лекарите няма пряка опасност за живота му. Леко ранен е 68-годишния водач на цистерната, а без драскотина е виновния 39-годишен шофьор на Нисана. Тестът му с дрегер подобрил макар и с малко харманлийския рекорд за деня-2.27 промила.

Пиян румънец обърна ремаркето на товарното си Волво в крайпътно дере на път от Свиленград за близкото село Младиново. Подгретият с 1.42 промила румънец не преценил коварен завой и изсипал в дерето натоварените си дървени трупи. Отказал да даде кръвна проба и бил арестуван за 24 часа по започналото досъдебно производство. Някъде измежду катастрофиращите пияни се вмъкнал и 74-годишен дядо от тополовградското село Хлябово. Към 17 часа вчера, той подкарал своя трактор „ТК-80 Булгар“ с ремарке по стръмна селска улица. Вследствие на наклона водачът е загубил контрол над управлението и се преобърнал в дере. От ПТП е с травма на шиен прешлен и комоцио. Настанен е в МБАЛ-Хасково с опасност за живота.

След това парадът на пияните обаче продължил. 50-годишен гръцки гражданин е спипан да шофира из Свиленград с 1.72 промила алкохол, а 38-годишен димитровградчанин-с 1.42 промила. Пак алкохол е участвал и в катастрофа на улица Армира в Ивайловград около 20 часа снощи. 48-годишен ивайловградчанин рязко снижил скоростта на своето БМВ и в него се забил 36-годишен мотопедист, който при падането контузил ръцете, краката и лицето си. В крайна сметка го изкарали виновен, че не е спазвал дистанция до колата. Тестът с дрегер и на двамата пък показал, че водачът на автомобила е сръбнал, но много минимално-едва до 0.11 промила. Това е под наказателната граница от 0.5 промила и не носи никаква отговорност за пияния водач, въпреки че дългогодишни катаджии са на мнение, че при ПТП пилият водач трябва да носи задължителна отговорност, ако и да не е цялата, защото при всички положения рефлексите му не са като на трезв човек.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ba
    baldaran
    1 -1
    13:34, 1 юни 2015
    Тоя идиот (полицайчето) на снимката е най голямата корумпирана гад.кат ма спря преди около една година прай са на мно строг гашльо и ши пиши акт вече ама кат искарах 25 леа И му светнаха очичките и си ги прибра и до там...пък уж са прайше на мноо голям ахааахааааа даже и ми благодари за жултите стинки с кпит зе задоволи представяте ли си ???
    • Ив
      Иван Райчев - Гъбата
      7 -1
      14:19, 1 юни 2015
      Та ти си за съд бе топяч, хората които дават подкупи са с същото наказание както и хората които ги прибират. Но съм сигурен че ти е направил АКТ и сега те е яд нещо и се опитваш да направиш някоя интрига в Нета.
    • Ах
      Ахъ,да...
      1 -1
      14:29, 1 юни 2015
      Да ти го начукам в кривата уста,копелдак мръсен...
    • Но
      Нов шофьор
      8 -3
      15:30, 1 юни 2015
      Само да питам, тва 25 на цяло ли му го даде?
    • Sa
      Sas
      7 0
      20:13, 1 юни 2015
      ....или две по 12,5 лв....
  • 2
    По
    помака
    5 -2
    16:01, 1 юни 2015
    тоя какъв катаджия може да бъдеп пълен смешник е дойде от рпу-то палячо
  • 3
    Ba
    baldaran
    1 -4
    16:26, 1 юни 2015
    До нов шофьор:мно си тъп бе цяла бакнота от 25 ако си видял брао само щи кажа.Пък ако искаш за теб цялото нещо щи го подам.
  • 4
    Ba
    baldaran
    2 -1
    16:29, 1 юни 2015
    До гъбката иванчо:аре да не бъдеш толко сигурен идиот
    • Ив
      Иван Райчев - Гъбата
      4 -2
      20:26, 1 юни 2015
      Я кажи сега колко ти беше акта, а полицая го познавам и знам че си знае правата по добре от своите колеги и ти благодаря за комплимента да ти се връща.
  • 5
    99
    999
    5 -1
    16:32, 1 юни 2015
    Защо триете коментарите?платени журналя
Последни новини