От х:

Днес в x:

Външна банда тараши смолянски села наред, обраха казаните за ракия

 

Апаши върлуват наред из смолянските села и след Проглед пропищяха и собственици от Петково, Момчиловци и Чокманово, става ясно от бюлетина на полицията в Смолян. Най-пресните взломни кражби са станали на 25 и 26 май през нощта между 23.30ч. и 03.30ч.Бандитите основно налитат на медни казани за ракия, но не пропускат и скъпа техника и машини.

Полицията активно работи по всички кражби, събират се следи, за сега със сигурност може да се каже, че е външна група от гастролиращи крадци“, заявиха от пресцентъра на ОД МВР в Смолян.

Преди няколко дни терен за бандидите беше чепеларското село Проглед, сега подкараха селата край Смолян. Наглите крадци първо посетили Чокманово, където разбили гараж на 37 годишен смолянчанин и задигнали устройство “Ейнхел” и автоматично зарядно устройство, всичко на обща стойност около 1000 лв.

На 26.05.2015 г. около 03.00 часа в с. Петково, общ. Смолян, чрез разрушаване на катинара на вратата на помещение, е откраднат меден капак на казан за варене на ракия с диаметър 40 см., медна тръба с дължина 2,30 метра и медни тръби от охладител, всичко на обща стойност около 600 лева, собственост на ПК “Обединение” в селото. Същия ден около 03.30ч. крадците са разбили гаража на 40 годишен мъж в селото и са откраднали моторен трион “Щил”, перфоратор “Бош”, туба бензин 25 литра, всичко на обща стойност около 1500 лева, собственост на тъжителя.

Пак на 26 май около 2 часа след полунощ е бил разбит катинара на помещение в Момчиловци, собственост на 56-годишен мъж в селото.

Откраднат е меден капак на казан за варене на ракия с диаметър 40 см. и медна тръба с дължина 2,30 метра, всичко на обща стойност около 500 лева, собственост на тъжителя. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Tt
    TT
    1 0
    18:33, 27 май 2015
    По информация на полицията, бандата е от гастролиращи ц*****!
Последни новини