От х:

Днес в x:

Женски капризи в края на май

Дори жените не са наясно какво да очакват от времето


Мадар че женския месец март с неговите капризи отмина, времето продължава да бъде по женски нестабилно и сменя настроенията си по няколко пъти на ден. Днес ще сме свидетели на цялата палитра. Денят започна като мечта с тихо и слънчево време с постоянно растящи дневни температури. Обещанията са, че раят „а ла Малдивите” ще се задържи през всичките 14 часа и 58 минути, колкото продължава светлата част на денонощието. Да ама не. Каквото имаше като преваляванията бе през нощта и спря до сутрешните часове. Обаче се очаква да се поднови, този път в по-ранно време от вчера.

През по-голямата част на деня ще преобладава облачно време, с развитие на мощта купесто-дъждовна облачност. Отново се очакват краткотрайни, на места интензивни валежи, понякога придружени от гръмотевици. Паралелно с това ще се усилва и вятъра. Възможни са и градушки. Температурите ще се понижат и ще се движат в диапазона 21° - 24°. Капризността на времето на 26-ти май сякаш е исторически обусловена. На тази дата е измервана температура от 4.8 ° през 1991-ва година, но от друга страна е имало жеги и с по 35.0° през 1945-та.

Поне тази година женските капризи на вермето няма да се ограничат с този ден. Нестабилна ще е ситуацията и утре и особено в четвъртък и петък когато максималните дневни температури ще се сринат под 20-те градуса. Слава богу за почивните дни всичко ще се оправи и отново ще гоним 30-те по Целзий.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини