От х:

Днес в x:

9 °C

Хасковският театър сред отличниците на културното министерство

Хасковският драматично-куклен театър „Иван Димов“ е за пореден път сред отличниците в сценичните изкуства у нас. Този път признанието идва от най-високо място-самото Министерство на културата.

Оценката на воденото от Вежди Рашидов ведомство е на базата на атестациите за 2014 година, които се правят върху годишен мониторинг с цел да се повиши ефективността на сценичните институти у нас.

Класацията се изготвя на базата на комплексна оценка върху 20 критерия, като мениджмънт, финансова ефективност, художествена програма и обществено присъствие. Сред критериите, които носят точки са и съотношението между публичните субсидии, приходите от билети и разходите на театъра. Присъствие на нови, млади творци в трупите, използване на модерни дигитални, мултимедийни и технически средства при продуцирането и промотирането на продукцията, са също сред оценяваните характеристики.

Максималният брой точки, който може да бъде събран в комплексното оценяване, е 150.

От публикуваната таблица на сайта на МК с резултати става ясно, че максимумът от точки не е събран от никого.

Най-висока максимална оценка - 131 т. е за Софийската опера и балет. Народен театър "Иван Вазов" е пети по брой точки и пръв сред драматичните театри със 112.

В подразделението на куклените театри, със 119 точки първи е Куклен театър - Стара Загора.

ДКТ “Ив. Димов“ -Хасково е оценен с /отличен/ и е събрал 106 точки. Толкова точки има и Театъра на Армията в раздела за драматични театри.

В дъното на работата и постиженията си за миналата година с оценка "слаб" от 45 точки е една сценична институция в страната - Драматичния театър в Благоевград.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Бо
  Боян
  8 -2
  18:33, 11 май 2015
  Троловете - явно-не са си получили дневните пари и за това няма злобни коментари против Хасково и кмета... Ха ха ха ...
 • 2
  Ив
  Иван Димов
  9 0
  19:36, 11 май 2015
  Не си кривете душата: ясно е че без кмета тоя театър въобще нямаше да го има
 • 3
  Зр
  зрител
  6 0
  19:46, 11 май 2015
  че в тоя сайт освен изкривени души няма други, ааа и плювковци

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини