От х:

Днес в x:

20 милиона празнуваха в Русия 70-годишнината от победата

Около 20 милиона души участваха в официалните прояви в Русия по случай 70-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.
"Около 20 милиона души се включиха в Русия в тържествата по случай годишнината, като само в проявите в столицата участваха над 3 милиона души", отбеляза говорителката на руското вътрешно министерство Елена Алексеева, цитирана от ТАСС и БТА.

Милиони хора в 6,5 милиона населени места от Калининград до Камчатка са посетили около 14 хиляди празнични прояви - военни паради, акции, полагане на венци пред паметниците на загиналите воини.

Руският президент Владимир Путин и китайският му колега Си Цзинпин присъстваха на тържествен концерт на Червения площад в Москва по случай Деня на победата.

Основната публика се състоеше от ветерани, а сред почетните гости бяха представителите на чуждестранните делегации.

В грандиозния концерт участваха близо 9000 души - десетки професионални колективи, включително детски музикални състави, балетни трупи, хорове и каскадьори.

Знаменитости като Йосиф Кобзон, Дима Билан, Пелагея, Лариса Долина и Николай Басков изпълниха едни от най-популярните песни от военните години.

В акцията "Безсмъртен полк" се включиха 12 милиона души

В състоялата се вчера в редица руски градове акция "Безсмъртен полк" участваха 12 милиона души, съобщиха организаторите, цитирани ТАСС.

"По данни на организаторите в населените пунктове в Русия, където се е състояла акцията, в шествията са взели участие 12 милиона души", каза ръководителят на регионалното патриотично обществено движение "Безсмъртен полк" Николай Земцов.

Само в шествието в Москва според столичната полиция са участвали над половин милион души. В акцията са се включили жителите на общо 1200 населени места в страната.

Участниците в шествията "Безсмъртен полк" носят портрети и снимки на свои роднини и близки, сражавали се или загинали на фронта.

Към шествието в Москва се присъедини и руският президент Владимир Путин с портрет на своя баща, участвал във Великата отечествена война. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини