От х:

Днес в x:

Предлагат преразглеждане на таксата за храна в димитровградските градини

2 лв. за хранене на ден заплащат родителите в местните гранини

Да бъде преразгледана таксата от 2 лв. на ден, която плащат родителите в детските градини в Димитровград за храната и да се обсъди възможност тя да бъде намалена. Това предстои да предложи под формата на докладна записка председателят на ОбС Стефан Димитров. Той ще настоява Общината да представи нова ясна калкулация колко струва храненето на малчуганите в градините. Идеята шефът на местния парламент сподели на среща с журналисти днес.

"Защо ние навремето не сме изчислили тази такса, ами вероятно сме допуснали грешка" посочи Димитров, имайки предвид времето на своя кметски мандат. Категоричен е, че в идеята няма нищо предизборно, а само възможност за корекция на грешка.

"Надявам се никой да не помисли, че това е атака срещу Иво Димов, просто идея за това да бъдат преразгледани условията, които Общината предлага", каза Димитров. Визира това, че фирма, близка до градоначалника снабдява с продукти местните детски заведения вече няколко години.

"Договорът с въпросната фирма е сключван още когато аз съм бил кмет, консултирал съм се с Иво Димов тогава. Той като председател на ОбС би трябвало да е наясно със системата и ситуацията, и когато сключихме договор, смятах, че е най-подходящата", заяви Димитров.

Според него, има около 100 000 лв. разминаване в сумата, която администрацията е планирала от градините и това, което реално се събира. Димитров добави, че вероятно ще има коментари, че докладната е закъсняла. 

Той добави че, доста време в димитровградска община се плаща по 2 лв. на ден за храненето на децата в градините, а в други общини било безплатно или цената била около 1,50 лв. Той е на мнение, че има други начини за формиране на обществените поръчки, който касаят цени на едро и на дребно.

Припомняме, че освен таксата от 2 лв. на ден, в градините се заплаща и постоянна такса от 12 лв. на месец. От нея са освободени определени групи, като предучилищните например.

Стефан Димитров коментира предстоящо предложение, което може да бъде дискутирано на следващата сесия

На никой от управляващите не им пука за бизнеса в Димитровград, коментира още на срещата с медиите Димитров. Засегна отново темата за политическия рекет, на която стана дума на предходна пресконференция. Според него, по-важно е тенденцията в нашата община да се обърне и тя да бъде насочена към хората, желаещи да инвестират.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини