От х:

Днес в x:

Димитровградски съветници обменят опит с Дряново и Севлиево

От двудневен семинар в общините Дряново и Севлиево се завърнаха вчера представители на Общински съвет – Димитровград

От двудневен семинар в общините Дряново и Севлиево се завърнаха вчера представители на Общински съвет – Димитровград, информираха от там. По време на гостуването местните парламентаристи са обменили опит и добри практики с двете общини.

В община Дряново димитровградските парламентаристи са разговаряли шефа на ОбС Мариана Печеян-Кръстева и свои колеги за социалните услуги, развитието на бизнеса, образованието и нормативните актове. Визитата е включвала и посещение на завода за метало- и дървообработващи машини ВСК „Кентавър” в Дряново.

По инициатива на Стефан Димитров, в деня на честването на 1150-годишнината от покръстването на българите, тукашните съветници са посетили Дряновския манастир.

Част от обиколката е включвала и къща-музей „Дан Колов” в с. Сенник, Историческия музей – и художествената галерия „Асен и Илия Пейкови” в Севлиево. В програмата е имало и среща с общински съветници от Севлиево, начело с председателя на местния парламент д-р Явор Памукчиев. 

На 3 май делегацията посети и къщата-музей „Пеньо Пенев” в родното село на поета Добромирка. Там те имаха възможност да разговарят с втората братовчедка на Поета с ватенката - Денка Пенева. Общинските съветници поставиха и цветя пред бюст-паметника му в Добромирка. 

Визитата е включвала и посещение на завода за метало- и дървообработващи машини ВСК „Кентавър” в Дряново
В община Дряново димитровградските парламентаристи са разговаряли шефа на ОбС Мариана Печеян-Кръстева и свои колеги

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини