От х:

Днес в x:

8 °C

„Секскомедия в лятна нощ“ и "Мърлин Мърло" с премиери през април

Георги Кадурин и Искра Радева в " Ожени се за мен"

Две са премиерните заглавия в афиша на хасковския театър този месец. През април за първи път ще бъдат поставени на сцената на ДКТ „Ив. Димов“ "Мърлин Мърло" от Николай Коляда и „Секскомедия в лятна нощ“ по Уди Алън.

Първата премиера е тази вечер, на 2-ри април. Приготовленията и репетициите по нея текат буквално до последно. Режисурата е на Стайко Мурджев.

31-годишният режисьор е Възпитаник е на Юлия Огнянова и Емилия Ованесян в школата към РДТ „Николай Хайтов“- Смолян. През 2009 г. завършва „Национална академия за театрално и филмово изкуство“, специалност „Режисура за драматичен театър“ в класа на проф. Пламен Марков.

Критиците определят "Мърлин Мърло" като дива провинциална история - нито трагедия, нито драма, а комедия, взета от самия живот, клоняща към гротеска.

"Не съм мислил нарочно как да направя картината по-черна, за да плаша хората. Унижените, оскърбените, забравените, нещастните са героите, които виждам наоколо. Знам всичко за тях и те са ми скъпи" – казва Коляда.

Романтичната комедия на Уди Алън – „Секскомедия в лятна нощ”, която ще е премиерна на 30 април, четвъртък, ще бъде представена в Хасково в сценичния вариант на Юрий Дачев.

В постановката участват Мартина Вачкова, Атанас Атанасов, Стефан Цирков, Стелиян

 Програма през април 

02.04 /четвъртък/ МЪРЛИН МЪРЛО от Николай Коляда П Р Е М И Е Р А

19 ч. режисура и постановка Стайко Мурджев

билети участват: Ирмена Чичикова, Васил Дуев, Радина Кърджилова,

Дамян Тенев/ Велислав Павлов

07.04 /вторник/ ЛЮБОВНИКЪТ от Харолд Пинтър

19 – 20 ч. постановка Иван Савов

участват: Николета Малчева и Константин Соколов

15.04 /сряда/ Гостува Театър „Искри и сезони”

ОЖЕНИ СЕ ЗА МЕН от Анна Петрова по мотиви от романа

на Джон Ъпдайк

постановка Илия Добрев

участват : Искра Радева, Станка Калчева, Георги Кадурин, Ивайло

Герасков

21.04 /вторник/ Гостува ДТ „А.Будевска” Бургас

19 -20.30 ч. ОМАЙНА УТРИН от Жан Ален

постановка- Борислав Чакринов

участват: Аглика Бояджиева, Антоанета Кръстникова, Валери Еличов,

Деница Денчева, Златко Атгелов, Зорница Константинова, Ива Папазова,

Никола Парашкевов, Николай Стоименов, Стоян Памуков

30.04 /четвъртък/ СЕКСКОМЕДИЯ В ЛЯТНА НОЩ по Уди Алън П Р Е М И Е Р А

19 ч. сценичен вариант и постановка Юрий Дачев

участват: Мартина Вачкова, Атанас Атанасов, Стефан Цирков, Стелиян

Николов, Станислава Николова, Иванка Шекерова, Константин Соколов

 ДЕТСКИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

 05.04/неделя/МЕЧО ПУХ по А. Милн

11-11.45 ч. постановка -Янко Митев

участват: Силвия Предова, Димитър Атанасов, Катя Бръмбарова

07.04 /вторник/ ОХЛЮВЪТ ДЖУРО от Миланка Милосавлевич

10.30 ч.камерна зала за децата от ДГИ

постановка-Янко Митев

участват: Силвия Предова, Хари Терзиева и Анди Райчев

26 неделя 11ч.ТАЛАСЪМЪТ ТРОПАЛАН от Я. Митев, по приказка на Иво Кънчев

постановка- Съби Събев

участват: Силвия Предова и Янко Митев

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини