От х:

Днес в x:

Вазовци отново с визита в Европейския парламент

24 ученици от ПМГ „Иван Вазов“ заседаваха заедно със средношколци от още 20 държави на 26 март в сградата на Европейския парламент в Страсбург

24 ученици от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград влязоха в ролята на евродепутати в парламента в Струсбург. Гимназистите участваха в програмата "Евроскола", заедно с представители на още над 20 държави. 

Програмата съществува от 20 години и за нея парламентът харчи по няколко милиона годишно. Целта е учениците от Европейския съюз да се запознаят с начина на работа на институцията и да се почувстват част от нея. Те участват в дебати и задават въпроси на представителите на парламента, а след това в тематични групи изготвят доклади, които представят в пленарна зала, също както истинските евродепутати.

За да участват в програмата учениците от ПМГ - Димитровград са спечелили регионално състезание през есента.

В парламента българските представители зададоха въпроси, свързани със сигурността на съюза, а в изготвянето на докладите представите свои предложения за решаване на част от проблемите в Европа. Част от тях бяха свързани с приемането на бежанци. 

Това е второ участие на ПМГ „Иван Вазов“ по програма Евроскола след 2011 г. То е финансирано от Европейския парламент и бе спечелено на регионално състезание в гр. Кърджали, проведено през месец ноември миналата година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини