От х:

Днес в x:

Отстреляха и шефа на бежанците в Пъстрогор

Георги Марков

Директорът на Транзитния център за бежанци край свиленградското село Пъстрогор Георги Марков подаде оставка, година след като бе назначен на поста. Той е освободен от длъжност на 20-ти март, като причините за напускането му остават неясни. За смената му се заговори още на 4-ти март, когато стана ясно уволнението на началникът на бежанския лагер в Харманли Марко Петров. Първоначалната информация бе, че и Георги Марков е сменен в резултат на течащите и в двата лагера проверки на Държавната агенция за бежанците. Тогава председателят на ДАБ Никола Казаков обяви че са открити организационни неуредици в лагерите и предстоят кадрови промени. Те били очеизвадни в Харманли, затова заповедта за уволнението на Марко Петров била издадена още преди края на проверките - на 27 февруари. Георги Марков обаче се задържа на поста, като в коментар пред медиите обяви че няма за какво да го сменят, нито че са открити някакви нередности в лагера му.

Марков бе дипломиран зооинженер. Назначен бе почти по едно и също време с назначението на пенсионирания военен Марко Петров в лагера в Харманли. За разлика от Града на Белоногата обаче, за този период не се чу за никакъв проблем в бежанския център до свиленградското село.

Мястото на Марков заема Спасимир Петров, който е временно изпълняващ длъжността за срок от 6 месеца или до обявяването на конкурс. 50-годишният Петров е от Свиленград и до момента е бил началник на административния отдел в Транзитния център. Има висше образование, по професия е аграрен инженер. Семеен, с две деца. От 1991 до 2001 г. работи в Митница Свиленград, като за определено време е бил началник на ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини