От х:

Днес в x:

Последни 3 дни да спестим пари от държавата


Само три дни остават за да изскубне/законно/ нещо от държавата при това от най-безмилостната й част-данъчните. Всеки подал годишна данъчна декларация до 31-ви март ще ползва 5 % отстъпва от данъка за довнасяне по декларацията си. Разбира се трябва и да си плати дължимия данък, но за това има още 1 месец- до 30-ти април.

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че отстъпката е за всеки, който подаде декларацията си в указания срок по електронен път и ако към този момент клиентът няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения. За да няма неприятни изненади от приходната агенция съветват всеки клиент, който подава декларацията с ПИК или електронен подпис, за да ползва отстъпката, преди това да провери онлайн за неплатени стари задължения.
Освен по интернет, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в 19 пощенски станции в областта, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в офиса на НАП в Хасково. Тези варианти обаче не ви пестят пари, освен ако не се броят глобите, които се начисляват при пропускане на крайния срок за декларации и плащане на данъци - 30-ти април.

Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане – 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.
Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини