От х:

Днес в x:

Спипаха древно имане в селска къща

Имане в буквалния смисъл на думата откри полицията в къщата на жител на харманлийското село Иваново.

Униформените атакували дома след сигнал, получен в харманлийската полиция. Данните в информацията били, че 38-годишен ивановец съхранява в дома си ценности с културно-историческа стойност.

При проверката са намерени и иззети 100 метални монети с различни цвят и форми, 14 метални пръстена и други метални предмети.

Образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.1 от НК. По този текст от Наказателния кодекс, който открие културна ценност и в продължение на седем дни не съобщи на властта, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от петстотин до три хиляди лева. Тепърва ще стане ясно колко ценни са откритите предмети след назначената от прокуратурата експертиза. Тя вероятно ще бъде извършена от експерти на РИМ- Хасково.

От посещението в село Иваново равносметката на полицията освен откритите ценности, съдържа и разкрит случай на съхранение на канабис. В обор, обитаван от 28-годишен мъж те открили 7 растения в саксии, които при полеви наркотест реагират на канабис. Младежът е задържан до 24 часа, образувано е досъдебно производство.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини