От х:

Днес в x:

Хасковските лекари скочиха на държавата: Докога ще продължава насилието над нас?

Поредният пребит лекар вбеси хасковските медици


Управителният съвет на Районна лекарска колегия – Хасково с възмущение отбелязва и остро осъжда актовете на насилие над местни медици в последните няколко дни, пише в нарочна декларация Български лекарски съюз клон Хасково, разпратена до медиите. Медиците протестират срещу продължаващото посегателство над здравето и достойнството над техните колеги от областта и настояват компетентните органи да вземат мерки виновните да си получат заслуженото, а държавата да се вземе в ръце и извърши законодателни промени които да пресекат тези опасни явления в зародиш.

Повод за острата декларация са пребиването от ром рецидивист на изключително уважавания хасковскки лекар д-р Велислава Джонева. Заради една дамска чанта медикът с над 2000 пациента бе изпратен между живота и смъртта и само уменията на колегите й от хасковската болница я спасиха. Но ако д-р Джонева не бе разпозната като лекар, а само като потенциална плячка, то пребиването на медици от Спешно отделение-Хасково говори за тотално неуважение към труда на българския и в частност хасковския лекар. Подобно агресивно поведение на пациент над медицинския персонал, изпълняващ трудовите си задължения, е недопустимо и доказателство, че съществува проблем, който не само трябва да бъде показван и назоваван, а да бъде ефективно отстранен!
Останалите да практикуват в страната лекари в интерес на българските граждани, очакват реакция от отговорните институции и призовават обществеността да я наблюдава!
Ще я наблюдаваме.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини