От х:

Днес в x:

Награждават Плевнелиев в Австрия

На 17 и 18 март президентът Росен Плевнелиев ще бъде на работно посещение в Република Австрия. По време на визитата президентът ще бъде удостоен с наградата за европейска регионална интеграция на Федерална провинция Долна Австрия и Дунавския университет в Кремс, информират от пресцентъра на държавния глава.

Днес от 17.00 часа българско време Плевнелиев ще разговаря с федералния президент на Република Австрия д-р Хайнц Фишер в двореца „Хофбург" във Виена.

Същия ден държавният глава ще проведе среща и с представители на австрийския бизнес, организирана от Стопанската камара на Република Австрия. Във форума са заявили участие представители на повече от 200 фирми. Пред тях Плевнелиев ще представи предимствата на България като търговски и икономически партньор.

Програмата предвижда и среща с федералния министър за Европа, интеграцията и външните работи Себастиан Курц.

В сряда президентът ще посети град Санкт Пьолтен - административната столица на Федерална провинция Долна Австрия, където от 11.30 часа българско време ще разговаря с министър-председателя на провинцията д-р Ервин Прьол. След срещата, на официална церемония държавният глава ще бъде удостоен с наградата „ERI prix" за заслуги към съхранението на многообразието и равнопоставеността на регионите по пътя към обединена Европа.

Отличието e присъдено за пръв път през 2005 г. С наградата се удостояват личности, чиито усилия водят до интеграцията на регионите и нациите в рамките на ЕС. Сред носителите на отличието са Жан-Клод Юнкер - председател на ЕК и министър-председател на Люксембург (1995-2013 г.), Вацлав Клаус - президент на Чешката Република (2003-2013 г.), Микулаш Дзуринда - министър-председател (1998-2006 г.) и министър на външните работи на Словашката република.

Източник: http://www.standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини