От х:

Днес в x:

В резиденция „Бояна" Плевнелиев ще изпрати абитуриенти в неравностойно социално положение

На 27 май, сряда, под егидата на президента Росен Плевнелиев ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно социално положение. Събитието е част благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта", която цели да насърчи личностната и професионална реализация на абитуриентите чрез консултации и съдействие от специалисти. Средствата за провеждане на абитуриентския бал са предоставени от дарители.

На 27 май от 16.30 часа в Слънчевата зала на Националния исторически музей президентът Плевнелиев ще посрещне 152 младежи от 40 институции, социални услуги и специализирани училища за деца в неравностойно положение. Деяна Костадинова, секретар на президента по социални политики, младежта и спорта, ще обобщи резултатите от работата по инициативата „Подкрепи една мечта" с випуск 2014-2015 г.

В 19.30 часа в Дом 2 на резиденция „Бояна" ще започне тържественият бал за абитуриентите с участието на популярни български изпълнители. Сред известните лица, които благотворително ще подкрепят инициативата тази година, са Михаела Филева, Прея, Жана Бергендорф, Део, „Акага" и други.

Инициативата „Подкрепи една мечта", която се провежда за четвърта поредна година, се фокусира върху осъществяване на подкрепа за младежи, завършващи средно образование или професионално обучение и напускащи специализирани институции за деца. Чрез подписано през 2012 г. Споразумение за сътрудничество Президентската институция, Министерството на образованието и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията по заетостта и Агенцията за социално подпомагане обединиха усилията си за изпълнение на дейности, насочени към подпомагане на младежите от целевата група на инициативата. Към Споразумението т. г. се присъедини официално и Министерство на труда и социалната политика. От началото на 2015 г. екипи от специалисти информират и консултират младежите за възможностите им за образование и заетост, като оказват съдействие на всеки от тях да направи избор, съответстващ на интересите и възможностите му и да развие личния и професионалния си потенциал.



Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/mladezhi-initziativata-mechta-1466625.html#ixzz3bEcex0XY

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини