От х:

Днес в x:

Без слънце през уикенда, чакат се валежи

В очакване на слънцето

Каквото видяхме от слънцето, видяхме вчера, защото от днес в рамките на следващите 10-тина дни ще си го гледаме само на картинка. В целия периодq който започва от този уикенд времето ще бъде облачно, мъгливо и дъждовно, а другия петък дори го дават да вали сняг. В по-краткосрочен план, тези почивни дни ще започнат с влага и хлад. Температурите ще слязат с 3-4-5 градуса в сравнение с вчера. Вятърът ще се ориентира от североизток-север, като на някои места от до умерен ще преминава в силен. В повечето райони на страната ще превалява дъжд, в планините сняг, а на места в Южна България-дъжд и сняг. В Хасковско се очаква само дъжд, краткотраен наистина, но достатъчен да ни скапе настроението и пусне вода в обувките ни. Утре времето ще пресъхне и дори ще стане по-топло. Всъщност това се очаква да бъде най-топлия ден в следващата 10-невка с неговите 12 ° по Целзий. Разбира се ще бъде облачно, но се очаква вятърът да утихне.

Пътната обстановка е обичайна за последните дни. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от – 3 С° до 13 С°. Времето над страната е предимно облачно.
Дъжд вали в района на Исперих и в област София. Слаб сняг вали в района на Чепеларе, Паничково, Предел, Попови ливади, Цапарево и в областите Смолян и София. Вятър духа в областите Враца и Хасково.

Ограничена видимост до 50 м поради мъгла има в района на прохода „Шипка“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини