От х:

Днес в x:

Турската брегова охрана откри огън по кораб със сирийски емигранти

Турската брегова охрана откри огън, за да спре товарен кораб, превозващ 337 емигранти, предимно сирийци, и арестува заподозрените трафиканти. Корабът се беше отправил към водите на Европейския съюз.
Бреговата охрана започна вчера акция по преследването на 59-метровия кораб "Доган Картал", докато той си проправяше път през Дарданелите в северозападна Турция. Първоначално плавателния съд не обърна внимание на заповедите да спре включително и на предупредителните изстрели, но все пак беше принуден да спре, след като бреговата охрана стреля по двигателите, съобщи Анадолската агенция.
"Корабът спря, когато двигателите бяха обстрелвани", заяви Ахмед Чинар, управител на западната провинция Чанаккале, където се намира протокът. Той не даде допълнителни подробности за спирането на плавателния съд.
337 емигранти, предимно сирийци са били на кораба, включително 85 деца и 68 жени. Двама турски членове на екипажа и трима чужденци, организирали трафика са арестувани. Трафикът през Дарданелите, един от най-големите корабни пътища в света, беше временно спрян по време на операцията. Сирийските бежанци бяха свалени от кораба и настанени в спортна зала в близкия град Гелиболу.

Източник: http://www.segabg.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини