От х:

Днес в x:

Такси подкара клиентите си с близо 100 км/ч в града

Такситата се оказаха най-рисковите участници в движението днес


Времето се стопли и джигитите тръгнаха. Това е констатацията от само първите часове на акция „Скорост“, която провежда хасковския КАТ. Въпреки все още стеснените от снега улици и наличието на непочистени участъци, хасковлии масово надуват газта при всеки по-сух асфалт. Хасковско фирмено такси се осмелило да подкара клиентите си по пътя за Болярово с 95 км/ч въпреки наличното ограничение за населено място от 50 км/ч. За лош късмет на бакшиша, на пътя му стояла патрулка с радар която мигом го засякла и глобила. „Удоволствието“ ще излезе на безразсъдния водач 300 лв. Дори и с допустимата грешка на радара от 3 км/ч превишението е с 42 км и струва 3 стотачки ако е направено в градски условия. Докато полицаите пишеха акта клиентите бяха откарани до най-близката автобусна спирка за да продължат пътуването си. Не изглеждали недоволни от бързането на шофьора си, в крайна сметка щели да стигнат по-навреме. Безопасността бе оставена на заден план.

Оправданието на таксиджията било като на повечето спипани с висока скорост по булевард Никола Радев-видимостта била добра, пътят широк и нямало много движение. “Не отчитат че в района има много велосипедисти и пешеходци“ коментираха помежду си полицаите от патрула. Напоследък стана любимо упражнение хасковлии да карат до Болярово пеш или в краен случай на велосипед. Пътят предлага и много междинни дестинации-евтин сервиз за авточасти, още по-евтина автомобилна морга, бензиностанции, закусвални, сватбен салон, стопански дворове с наличните в тях ракиени казани и прочие желани и необходими места за хасковлии. Шляещите се по платното пешеходци понякога са повече от автомобилите. Отделно и излизащите внезапно коли от многото пресечки. Усложнената пътна обстановка не направи никакво впечатление и на хасковски фолксваген, който бе засечен със скорост над позволеното, само минути след таксито. Младият мъж на шофьорското място ускорявал по-скромно, но радара безмилостно посочи 28 км над пределната градска скорост. Заради което прегрешилият водач ще се бръкне със 150 лв.

Освен с глоби неразумните хасковски водачи успяха да се сблъскат и помежду си, а при липса на колеги-шофьори във всякакви неподвижни препяствия. Поне 4 ПТП-та, за щастие само с материални щети отчита КАТ за първата половина от деня. Един от най-абсурдните, но и характерни, инциденти станал на ул. Акация по обяд. Дриблиращ по неравностите на улицата автомобил хлътнал в дупка маскирана със сняг. При следващата вече видима, завил рязко за да я избегне и се нацепил във високия бордюр на тротоара скрит под изринатия сняг. Пострадала гумата и окачването на автомобила и още повече нервите на водача.

Г.Христов

За нула време бяха засечени двама нарушители
Като цяло водачите бяха изрядни
Но мнозинството от тях очевидно намаляваха защото бяха предупредени за полицейския патрул
Единствените, които гарантирано се движат по-бавно от разрешения максимум
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ss
    ss-23
    4 -3
    19:46, 11 мар 2015
    Трета писта в Хасково-правата отсечка от 400 метра до градската градина.По темата-на шибания таксиджия книжката на трупчета за две години.Парична глоба-1000 лв,да го видят и останалите състезатели,и да си правят изводи как ще шофират.
  • 2
    12
    123
    14 -3
    20:06, 11 мар 2015
    Миленоооооооооооо, ходи да си оправяш такситата. Не ставаш за директор. То и на таксиджиите жална им майка от шеф като тебе. Ама то все някой трябва да тегли. Поне не можеш да се намърдаш във всяко такси. Не е като да ти виси злото над главата във всеки един момент. Поне от дистанция ще ти търпят простотиите.
Последни новини