От х:

Днес в x:

Младежите от БСП в Кърджали: Възмутени сме от поправки в Наказателния кодекс

Ние, младите хора от Младежкото обединение на БСП – Кърджали, изразяваме своето дълбоко възмущение от предвидените поправки в Наказателния кодекс, чл. 162 и чл. 164, според които се дава възможност да се преследват с административни санкции хората с различни политически възгледи. Считаме това за недопустимо в 21 век и в едно демократично общество, каквото претендираме да бъдем. „С оглед предотвратяване на пропагандата към престъпни посегателства на религиозна или ПОЛИТИЧЕСКА основа” е твърде обща и неизяснена обосновка на необходимостта от изменения на НК, която би могла да се третира по всякакъв начин и да предизвика ненужен страх от изразяване на мнение и позиция.
В контекста на ценностите на демокрацията, приети от нашето общество преди повече от 25 години, е недопустимо връщането на законите ни към времена отпреди Втората световна война.
Изпълнението на европейските и световните директиви за промяна в законодателството, свързани с тероризма, не трябва да бъде използване за въвеждане и на други текстове, преследващи по-различни цели.
ОТ КОГО СЕ СТРАХУВАТЕ, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ?
Това съобщиха от пресцентъра на БСП в Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини