От х:

Днес в x:

Заподозрян за убийството на Немцов се взриви

Заподозрян в съпричастност към убийството на Борис Немцов се самовзриви с граната в Грозни.
Това съобщи Интерфакс, като се позовава на източник от правоохранителните органи. Според източника заподозреният бил обкръжен от полицейски служители в апартамент на улица "Лев Яшин" в чеченската столица.

В отговор на заповедта на полицаите да се предаде, той оказал съпротива, като хвърлил по тях една граната, а с втора се взривил.

При избухването на гранатата той получил наранявания от осколките и починал на място. Никой от участващите в операцията полицаи не е пострадал, предаде БГНЕС.

На 7 март за съпричастност към убийството на опозиционния лидер Борис Немцов бяха задържани Анзор Губашев и Заур Дадаев. После стана известно, че са задържани още две лица - по-малкия брат на Губашев и неизвестен мъж, който в момента на убийството бил с Дадаев в колата, от която били произведени изстрелите срещу Немцов.

Борис Немцов бе застрелян в центъра на Москва на 27 февруари късно вечерта, докато се разхождал близо до Кремъл.

Следственият комитет на РФ работи по няколко версии за убийството на политика, включително по политически и битови мотиви.

Преди дни Владимир Путин определи убийството на опозициония лидер Борис Немцов като политическо и като позор за страната.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини