От х:

Днес в x:

Хасково с два златни медала от мини световно първенство

Шампионите на Виолена с треньорката си Теменуга Илиева/най-вляво/

С 5 медала, два от тях златни, се върнаха от Португалия състезателите на хасковския аеробик клуб Виолена. Състезанието в град Кантанхеде се проведе от 28-ми февруари до 1-ви март и независимо, че бе първото за сезона, събра участници от 12 държави, включително всички медалисти от последното световно първенство в Канкун Мексико. В добавка към най-добрите европейски аеробик нации се включиха и световните сили Китай и Япония. В условията на зверска конкуренция асът на хасковската и българска аеробика Тихомир Баротев спечели два златни медала, като особено ценен бе този за смесени двойки с новата му партньорка Ива Ангелова. Девойката остана 4-та в индивидуалната надпревара в конкуренцията на 29 състезатели. Повече от отлично се представиха и малките на Виолена. Във възрастова група 9-11г.тройката на Десислава Димова,Деница Колева и Рая Русева, спечелиха сребърен медал с минимална разлика от победителите от Унгария. Участието на тази тройка до последно бе под въпрос заради липса на средства за пътуване на Рая Русева. На помощ на талантливото девойче се притекоха съотборници и родители, които с благотворителен концерт на Коледа събраха необходимата сума. Както се вижда-струвало си е.

Много добре се представиха Десислава Димова и Деница Колева в индивидуалната надпревара като завоюваха съответно второ и трето място/ сребърен и бронзов медал. Само 5 стотни се оказа разликата на Десислава с чистокръвната унгарка Сеунг Йоон, която спечели златния медал.

Само след броени дни Тихомир Баротев и Ива Ангелова заедно с Деметра Лачева и Стела Чанкова заминават за Чехия, където освен с индивидуални съчетания и смесена двойка ще участвуват и с група.

Г.Христов

Златните медалисти Тихомир Баротев и Ива Ангелова
Малката Деница с бронзов медал от индивидуалното и сребърен от тройката
Деси с двата си сребърни медала
Тройката която висеше на косъм а стана вицешампион/Деси Димова, Деница Колева и Рая Русева/
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини