От х:

Днес в x:

Застреляният от полицаи в САЩ бездомник лежал за банков обир

Бездомникът, убит от полицаи в Лос Анджелес в неделя при спречкване, бил френски гражданин с криминално досие в САЩ.
Разкритието направи вчера в. "Лос Анджелис таймс", цитиран от БТА. Според вестника убитият в квартал "Скид Роу", където живеят много хора без постоянен адрес, се казвал Шарли Сатюрмин Робине, на 39 години.
 
Федерален служител потвърди пред Асошиейтед прес, че мъжът бил освободен на 12 май от федерален затвор. Той излежал 14 години за въоръжен грабеж на банка, след като бил осъден през 2000 година. Федерална заповед за задържането му била издадена на 9 януари, след като не се явил за задължителната месечна проверка при надзорника си през ноември, декември и януари. 

Аксел Крюо, генерален консул в Лос Анджелис, заяви за Асошиейтед прес, че мъжът, известен като Робине, еоткраднал самоличността на френски гражданин

При задържането му за обира твърдял, че е нелегален имигрант. Арестът му накарало консулството да му осигури помощ, но служителите впоследствие осъзнали, че той не е французин

В затвора в Рочестър, Минесота, бил подложен на медицински преглед, който установил, честрада от умствено заболяване или увреждане, което изисква лечение в психиатрична клиника. 

Клошарят бе застрелян, след като се опитал да отнеме пистолета на полицай. След сборичкването трима полицаи открили огън и го простреляли смъртоносно.
 
Видеоклип със сцената, пуснат в интернет, беше гледан от милиони и макар че от записа не става ясно какво точно се е случило, последва буря от критики срещу грубите полициейски методи. 

Вчера десетки демонстранти протестираха пред сградата на полицията в Лос Анджелис и поискаха оставката на началника й. Правозащитници нарекоха действията на полицаите "съвременен линч".
 
Телевизиите показаха бели рози, поставени върху палатката, одеялата и дрехите, принадлежали на клошаря, известен в "Скид Роу" с прякора Африка. Застреляният е чернокож, както и полицаят новобранец, от който се опитал да отнеме оръжието. Той току-що завършвал едногодишен изпитателен срок в полицията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини