От х:

Днес в x:

Езиковата с безпрецедентен 44-ти пореден фашинг

Миналата година фашингът тръгна с москвич. Тази ще бъде на кораб

Хасковската езикова гимназия стана по немска от немските. Вероятно и в Германия има училища пропуснали някой път да празнуват традиционния пролетен карнавал „фашинг“, а в България със сигурност всички ГПЧЕ-та са изтървали по година. Не и хасковското. От 1972 шествието се провежда задължително в края на февруари, година след година. През тази събитието ще е утре и ще отбележи 44-тото си издание. Началото е от 16.30 часа пред сградата на хасковския театър. Тази година мотото е Фашинг на мечтите, а вместо захаросани тоалети в стил „Женени от пръв поглед“ този път принца и принцесата ще се въплътят в нещо като екзотична красавица отвлечена на кораб и пират-джентълмен, който я спасява. Или нещо такова, защото информацията за тържеството утре е по-строго пазена тайна от ходенето на бившия министър Миро Найденов до тоалетна.

Тази година пъстрото шествие ще бъде водено от консенсусна двойка короновани особи. Може би за пръв път в историята на ритуала по избор на принц и принцеса, получения резултат бе по 50 % от двете номинирани двойки. Кавалерът е Христо Делчев от 11 Б, но вместо половинката му от същия клас, принцеса е дамата на 11 А Ванеса Иванова. Пренебрегнатата кандидат-принцеса Лидия Иванова обаче също има главна роля утре-тя ще е водеща церемонията. Фашингът се организира по традиция от 11-тите класове на немските паралелки, но пак по традиция в него обикновено се включва цялата гимназия. Като стана дума за традиция, трябва да се отбележи че тя е изцяло немска и затова фашингът се съобразява с началото на Великденските пости в Германия. Затова и датата е плаваща.

След сгледата на тоалети, маски и прически пред театъра, шествието продължава към училището където ще е истинското парти. То ще е в мерената реч на рапърът Спенс. Езиковата е известна с предпочитанията си към този стил в неговия по-ретро БГ вариант. Преди 3 години те дадоха сцената на настоящия тираджия в САЩ, а тогава все още рапър Мишо Шамара.

Г.Христов

Принцът и принцесата са коалиция от изборите в Езиковата
И със сигурност няма да изглеждат като булчо и булка
Утрешният карнавал обещава да бъде по-пъстър от миналогодишния
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини