От х:

Днес в x:

15 °C

Навиците, които съсипват красотата

Най-добрият съвет, който може да се даде за красотата е, че трябва да се постига баланс.

Многобройните съвети за ежедневната рутина, които дават ефект, често могат да се окажат най-големите капани.

Резултатите при прекаляване с каквото и да е никога няма как да бъдат добри. До голяма степен обаче, сами не осъзнаваме какви грешки допускаме с иначе толкова полезни навици.

Представяме ви списък с най-честите ежедневни дейности по красотата, с които по-скоро си вредим, отколкото да си помагаме.

1. Прическа

Твърде стегнатите конски опашки, кокове и каквито и да било прически са много вредни за косата. Освен, че накъсвате косъма, вие го опъвате от корен – причина за голямото количество падане на косата. Вместо да залагате на стегнат ластик, който да прибере стърчащите косъмчета, използвайте алтернативни варианти. Като лак за коса, например.

2. Четка за зъби

Добре е да миете зъбите си след всяко хранене и задължително сутрин и преди да легнете да спите. Няма проблем с честотата, с която го правите, но има значение как точно четкате зъбите.

Ако сте твърде агресивни, в опита си да премахнете всички остатъци храна, по-добре спрете. Вредата, която може да нанесете е напълно премахване на зъбния емайл, което да повиши чувствителността и възможността за честа поява на проблеми и кариеси.

3. Педикюр

Независимо колко чист и невероятен ви се струва козметичният салон, педикюрът не е напълно безопасен. Коварната процедура крие риск от гъбични инфекции, които често остават върху инструментите и след като са дезинфекцирани. Най-добре е да поддържате краката сами у дома, освен ако не искате да си тръгнете от салона с много повече от просто няколко декорации върху краката.

4. Пинцети

Винаги е добре да поддържате добра хигиена на всичките инструменти за красота. Като започнете от пила за нокти, нокторезачка, ножички, четки за коса и така нататък. Опасното при пинцетите е, че пренасяте бактерии директно върху наранена повърхност на кожата. Може да се наложи да лекувате опасни инфекции и да имате много по-сериозни проблеми от две косъмчета на веждите.

5. Витамини

Приемът на ежедневната необходима доза витамини е изключително важен. Така поддържаме здрави ноктите, косата и кожата. Ако завишавате количеството на витамин B3, рискувате кожата ви да потъмнее, тъй като се получава свръхпроизводство на мелатонин.

Тук не става въпрос само за хранителните добавки, които взимате под формата на хапчета, ами дори и за соковете и фрешовете. Консумацията на чаша и половина сок от моркови, например, рязко повишава горната граница на витамин А и бета-каротин – причини за косопад и поява на оранжев нюанс на кожата.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
19 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
19 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
19 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
19 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
19 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
19 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
19 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
19 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
19 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
19 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
19 фев 2020
Последни новини