От х:

Днес в x:

Откриха жена, починала преди година и половина, седнала на дивана си

 Тялото на починала преди година и половина самотна пловдивчанка беше открито в седнала поза на дивана в хола й. Останките на 85-годишната Николина Георгиева били намерени в петък следобед, съобщава "Марица". На потресаващата гледка се натъкнали домоуправителят на входа, група полицаи от Трето районно и ключар, повикан да отвори вратата заради теч от тръбите. Случката, взета сякаш от филм на ужасите, потресе живеещите в блока в „Кършияка” в близост до река Марица.

Съседи от злополучната сграда разказаха пред наш репортер, че никой не е виждал Николина пове че от година. „Мислехме, че е заминала при роднини на село, но не знаехме къде”, казаха нейните комшии. Те с потрес чули от полицай, че вероятно жената е умряла още през септември 2013 година, но никой не разбрал за нещастието.

Преди няколко месеца от едностайния апартамент на Николина на осмия етаж тръгнал теч, който започнал да наводнява жилищата под нея. Съседите подали сигнал на професионалния домоуправител, който обслужва блока. От фирмата започнали да издирват пенсионерката, лепели й бележки на вратата, че трябва да се свърже с тях, но отговор не последвал. От ВиК също залепили известие на входната врата на апартамент №71, но и от тях нямало резултат. Наскоро идвал и съдебен изпълнител да търси възрастната жена.

В петък следобед професионалният домоуправител повикал полиция и ключар, за да отворят жилището и да вземат мерки за отстраняване на теча. Като видял униформените, съсед, живеещ отсреща, заявил, че има ключ за апартамента на Балджиева. Опитали да отворят с него, но се оказало, че от вътрешната страна на патрона на бравата има вкаран друг ключ. Затова се наложило специалист да отвори вратата. Първи вътре влязъл един от полицаите и попаднал на смразяващата гледка. Разложеният труп на пенсионерката стърчал седнал на дивана. Явно жената тихо е издъхнала в тази поза и тялото й е останало така, без да има кой да се погрижи за него.

„Някъде след 19 ч. човек от Съдебна медицина изнесе тялото на бабата, или това, което е било останало от нея, в черен чувал. Носеше го с една ръка като торба с кокали”, разказа друг съсед, който видял полицейските коли пред входа. Всички във входа се чудеха защо не са усетили никаква миризма, след като са живели година и половина с разлагащ се в съседство труп.

Хората от блока твърдят, че почти не познават възрастната жена. Тя била затворена, почти с никого не разговаряла и дори не пазарувала в магазинчето за хранителни стоки, което е до входа. Вероятно и затова никой не е забелязал отсъствието й, освен касиера на входа и инкасаторите от Енергото и ВиК.

Вчера, малко преди да открият тялото, пристигнала група от ЕВН, която трябвало да смени електромера на Николина. Имало предположения, че устройството не работи, тъй като от месеци там не бил отчитан никакъв навъртян ток, обясниха съседите. Според тях пенсионерката била социално слаба и ходела да получава храна от трапезария за бедни. Въпреки това обаче се носела винаги в приличен вид, с боядисана в червено коса и шапка.

Тялото на самотната старица е откарано за аутопсия в Съдебна медицина. След приключването на процедурите, ако не бъдат открити някакви нейни роднини, вероятно останките на жената ще бъдат погребани служебно.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини