От х:

Днес в x:

Художници пускат „мексиканска вълна“ във Фейсбук

снимки: Владо Запрянов-Фейсбук

Нова страст завладя представителите на артсредите във Фейсбук.

Мексиканската вълна“ с предизвикателствата, която започна в средата на миналата година с благотворителна цел и стана популярна като „ледената кофа“, преди месеци мина в поетична фаза в социалната мрежа. Тогава любителите на римите се предизвикваха, като качваха своите най-обичани стихове.

Сега вълната продължава сред художниците.

При тях тя е тридневна. При качването на свои картини през всеки един от дните, авторът трябва да предизвика други свои колеги.

Във водовъртежа попадна и хасковският художник Владимир Запрянов, който от няколко години живее в София със семейството си.

Предизвикателството към ексшефа на местното дружество на художниците е отправено на 15-ти февруари от колегата му от Бургас Нен Чанев. Освен Запрянов, бургазлията отправя предизвикателство и към Диляна Джибирова.

Няма как, влизам в играта...На приятел не се отказва.... “, с тези думи Владо Запрянов е качил три картини в първия ден от предизвикателството. Работите, които показва във Фейсбук са с различна техника и от различни години.

Досега той е отправил своето предизвикателство към Тодор Овчаров, Цветан Казанджиев и Венера Константинова. Покана от него за участие в „мексиканската вълна“ получи и председателят на СБХ в Стара Загора Росен Кавръков, който е участвал със своя изложба и в хасковската галерия „Форум“.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини