От х:

Днес в x:

Убиецът на Паоло продължава да шофира, докато тече делото му

Лишен от право да шофира за пет години, но наказанието още не е в сила, защото не е потвърдена от всички съдебни инстанции. Това е историята на станалия печално известен Георги Сапунджиев, който през миналата година, в пешеходната зона в центъра на Стара Загора, прегази четиригодишния Паоло.

Сапунджиев е забелязан през зала „Арена Армеец” в София, където той е забелязан от екип на Нова телевизия. Там той отива с автомобил.

Никой не го защитава, но на всеки може да се случи. Това е общото мнение на всички състезатели, вземащи участие в надпреварата в „Арена Армеец”.

Цинизма, наглостта, безочието на този човек продължава, коментира накратко майката на Паоло – Красимира. Той никога не ни потърси, не видях един път да изрази съжаление за това, което направи. Единственото изключение беше пред съда, когато поиска намаляване на присъдата, след като се призна за виновен. Очаквам една по-справедлива присъда – отвратително е, че този цинизъм и безрасъдство продължават. Още по-отвратително е, че има хора, които защитават това поведение и открито казват, че не можем да наречем един убиец убиец. Искам да попитам тези хора, които го защитават, утре ако прегазят тяхно дете, какво ще стане, попита Красимира.

Необходима е промяна в закона – не може всички случаи, които завършват със смърт на улицата, да минават по един аршин. Всеки случай трябва да бъде разглеждан индивидуално, смята майката на Паоло.

Девет месеца след инцидента процесът е минал само на първа инстанция. На нея Сапунджиев е с присъда от пет години затвор и пет години забрана за шофиране.

Как е в чужбина

При смърт на пътя книжката на шофьор, предизвикал инцидента, не се отнема, докато не се произнесат всички инстанции, гласи законът в Гърция. Във Великобритания наказанието за такова деяние е до пет години затвор и три години отнемане на книжка. Ако шофьорът е в нетрезво състояние или е под влияние на опиати, присъдата е до 15 години, като за същия срок се отнема шофьорската книжка. В Италия, при същите обстоятелства, отнемането на книжката е доживот.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини