От х:

Днес в x:

Караянчева "захапа" колега от ДПС по темата партийно кадруване

Сутрешни политически страсти, остри реплики и повишен тон се смесиха в ефира на Нова телевизия. Представителката на ГЕРБ Цвета Караянчева „захапа“ колегата си от ДПС Станислав Атанасов по темата за партийното кадруване. Напористата дама почти не даде думата на депутата и го засипа с примери за имена, които са назначени на ръководни позиции без образование, опит и ценз.
„Чистката в държавната администрация направиха в предното правителство. 6 месеца беше даден гратисен период, за да се направи анализ как са работили службите“, започна Караянчева.

„Не ми се говори за минали периоди. Говорейки за „калинки“ в държавната администрация, нека си спомним, че Калина Илиева и Харизанов бяха ваши назначения. Сигурен съм, че ГЕРБ си е научил урока. По-притеснителното е, че вашите коалиционни партньори искат да повторят вашите грешки“, опита се да възрази депутатът от ДПС.

„Не, няма да ви слушам, защото граничи с безумие това, което говорите. По време на Тройната коалиция министърът на вътрешните работи имаше 6 заместници и 17 съветници. Защо сега да няма съветници – по двама-трима. Нормално е това. Ако е вярно това, което говорите вие, аз ще си пусна музика, ще стана права и ще ви играя в ефир“, репликира го остро представителката на ГЕРБ.

Караянчева показа документи за политически назначения от ДПС на хора, които нямат съответното образование и ценз.

„Да продължим ли да се замеряме с примери?“, попита Атанасов.

„Един кадър на ДПС назначен, пет след него вървят“, репликира го Караянчева.

Тя и колегата й се засипаха с взаимни обвинения за партийни кадрувания.

„Над сто имена изчетохте, госпожо Караянчева. Грозните внушения не носят нищо добро“, каза Атанасов.

„Няма нищо красиво в това, което правите вие. Има хора, които идват при мен от Кърджали и ме се оплакват, че има наказателни акции срещу тях, че са гласували за ГЕРБ. Вие никъде не сте написали в тия списъци къде работят тия хора. Какво ми ги размахвате тези списъци?“, отряза го Цвета Караянчева.

Източник: Блиц

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини