От х:

Днес в x:

Прокуратурата отказа да разследва Делян Пеевски

Софийска градска прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнала на "Протестна мрежа" от 25 февруари 2014 година в частта му, засягаща депутата от ДПС Делян Славчев Пеевски.

Според прокуратурата няма установени разминавания между реален и деклариран начин на живот на депутата, а физическата му охрана е законно предоставена от майка му, Ирена Кръстева.

Придобитите през 2002-2004 година имоти (Пеевски тогава е бил на 22 години) са законосъобразни, а „ползването му на луксозни имоти - прословутият хотел "Берлин" в кв. Бояна, вила в Гърция, хотел в Ковачевица и десетки други - са основани на договори с фирми, отново на майка му".

Що се отнася до произхода на капиталите във фирмите с офшорни собственици на Британските вирджински и Бахамски острови, с чиито имоти Пеевски се разпорежда като свои (доказателствата са приложени в сигнала), в решението се казва, че "тези размишления, въз основа на които се градят твърдения и се правят искания за установяване на произход на капитала и на връзки, се явяват нелогични, плод на субективни възприятия и анализи. Поради това обстоятелство тези данни няма как да бъдат обективно установени", допълва БГНЕС.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини