От х:

Днес в x:

Убийството в Пазарджик има връзка с управлението на общината, обяви Атанас Атанасов

Смъртта на началника на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова е това за общината, което е смъртта на Ахмед Емин (шеф на кабинета на Ахмед Доган до 17 октомври 2008 г., когато тялото му е открито в т.нар.сараи на Доган в столичния кв. "Бояна", а първоначалното разследване доказа, че Емин се е самоубил - бел. ред.) за ДПС, защото тя е била най-близкият човек до кмета. Това коментира в сутрешния блок на "Нова телевизия" Атанас Атанасов, председател на вътрешната комисия в Народното събрание.

Според него основната версия, по която трябва да се работи, е нарушени икономически интереси.

Атанасов обясни, че познава ситуацията в Пазарджик покрай собственото си участие в избори. "Хората от Пазарджик знаят, че общината се управялва тоталитарно, а има интерсени обществени поръчки, публично-частно партньорство с имоти и т. н.", каза Атанасов.

"Вижда се, че е професионално извършено, поръчково убийство. Този случай е симптоматичен за местното управление в България", заключи депутатът.

За да илюстрира ситуацията в управлението на общината Атанасов съобщи, че преди около 2 месеца в качеството му на председател на тази комисия в Народното събрание, е получил "тежък сигнал за корупция", който разказва за случай, подобен на казуса "Белведере".

В сигнала, който е подписан от конкретна личност, също се говори за кражба на частна фирма чрез използване на власт. Сигналът показвал обвързаности между местни структури на МВР, общината и други кръгове.

Атанасов изпратил сигнала на главния поркурор. "Давам този пример, за да се види какви са отношенията между властите там", каза депутатът. Според него в Пазарджик бизнесът се мачка. Той припомни и случай, в който "преди време" местен шеф от отряда за борба с организираната престъпност е бил под домашен арест и отстранен от работа заради съмнение за участие в корупционни схеми.

Междуременно тази сутрин започна втори оглед на мястото, на което снощи беше убита Татяна Стоянова.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ог
    огнебоец
    6 0
    14:44, 13 яну 2015
    Колкото повече си заличават следите, толкова повече огънят приближава. От киреча се излиза само по един начин.
Последни новини