От х:

Днес в x:

Татяна Стоянова убита от упор със заглушител

Началничката на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова, която бе убита снощи, е разстреляна от упор със заглушител. Днес на място започва втори оглед.
Тялото на 33-годишната жена бе открито снощи около 19 ч. Стоянова паркирала колата си в гаража на кооперацията, в която живее, когато е била застреляна с два куршума в тила.

Убийството е станало в оживен район на Пазарджик, но никой не е видял или чул нещо, съобщиха Нова телевизия и БНТ.

Младата жена се е прибирала от работа и е имала намерение да празнува с приятели именния си ден. Излизайки от колата обаче тя е застреляна. Има данни, че Татяна Стоянова е била следена и убиецът е познавал навиците й.

Полицията търси евентуални свидетели на разстрела, както и записи от камери в района. Трагедията е станала близо до магазин, в който е имало хора, но те не са разбрали какво се е случило, тъй като е стреляно със заглушител. Не са ясни мотивите за стрелбата, нито оръжието, с което е извършено престъплението.

По неофициална информация версиите за убийството са няколко. Като дясна ръка на кмета на града Тодор Попов се смята, че Татяна Стоянова е лобирала за икономическа сделка, която е провалила. Младата жена е началник на кабинета на кмета от 2007 г.

Пред "24 часа" обаче Попов изключи възможността убийството на дясната му ръка да е свързано със служебни ангажименти, където била перфектна.

Друга версия е, че става дума за политическо убийство. Не е изключена и трета версия – за личен мотив или любовна история.

33-годишната началничка на кметския кабинет не е била омъжена и няма деца. Тя живее сама, а родителите й научиха за убийството от медиите. Марияна и Иван Стоянови пристигнаха на местопрестъплението снощи, но им прилоша и бе извикана линейка. Двамата първоначално се качиха в нея, но впоследствие отказаха да бъдат закарани в болница.

Прокуратурата образува досъдебно производство. Говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов обяви, че няма данни началничката на кабинета на кмета да е получавала заплахи.

Тази сутрин предстои и втори оглед на мястото на убийството.

48-годишният строителен предприемач Митко Дамянов и 42-годишната му съпруга бяха убити на 8 януари около 20.30 ч. пред кооперация на ул. "Йордан Стубел" в столичния кв. "Витоша". На мястото на двойното убийство бяха намерени 8 гилзи, а съпрузите са убити с шест куршума. Всички куршуми са изстреляни в гръб, става ясно от експертизата.
Столичната полиция работи по няколко версии за двойното убийство, като за момента по неофициални данни водещата е за поръчково убийство.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    "s
    "SS"
    0 -2
    09:31, 13 яну 2015
    "Хубавата Елена"
Последни новини