От х:

Днес в x:

Нова година със стари истини

Нова година със стари истини

Новата година започна със стари истини. Неизвестни хасковлии нашарили с черен спрей павилионът на Лафка на пл. Свобода с известното отдавно "Монопол ДПС". Старата истина е, че веригата е на Делян Пеевски, който пък е на ДПС. Но никой досега не го бе казвал/писал явно и ясно. Поне в Хасково, макар тук Лафка да имат почти пълен монопол след официалното разрешение да се настанят на 40 и няколко позиции в областния град, където допреди бяха частни търговци и разпространители на вестници. Просто офертата на Лафка бе най-добра - предплащане на наема за 10 години. Всичко бе наречено бизнес, но поне според някои хасковлии всичко е политика.

Ошареният павилион е точно до сградата на областна администрация. Според свидетелства на хасковлии, надписът цъфнал още снощи не по-късно от 19.50 часа, когато е направена снимка 3. И събирал любопитството/и одобрението/ на участниците в новогодишното шоу на площада.
Твърди се че има и други ошарени павилиони на веригата, но обходът поне на тези в центъра не показа такива.

С разбиране за политическата им същност или не, веригата Лафка привлича все повече хасковлии по най-безотказния начин-с пари. Захарчето са пачките от националната лотария щедро раздавани в билети за търкане или моментно тото, лото и прочие игри на късмета. Пред павилионите обикновено се тълпят желаещи лесни пари, като зарибяващите 2-3-5 лв намирани с интензивно търкане незабавно се реинвестират в нови игри на късмета. Мълвата обаче твърди, че в Хасково са раздадени и няколко много големи печалби, като например 150 хиляди лева уцелени в билет със зодии от будката пред ТК 21 век. Там имало изтегляни още 10 и 20 хиляди лева. Вярно или не, но точно там няма нищо за търкане, оплакват се запалени комарджии. Проверка на Haskovo.net установи, че поне в началото на тази седмица не само до ТК 21, ами и всички други Лафки в центъра са останали без зодиакални билети, а много и без каквито и да е талони за триене.


Легендите за сега се отразяват повече от добре на бизнеса и може би е въпрос на време, да помогнат и на политиката на Лафка

Г.Христов

Павилионът е до сградата на областна администрация
Надписът се появил още снощи
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (37)

  • 1
    Ма
    МАНГО
    15 -103
    15:22, 1 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Jh
      JHB
      6 0
      14:58, 2 яну 2015
      Браво, най-умният коментар до момента - бих се съгласил на 100%, но не мога поради единствената причина че лафките принадлежат пак на хора от комунистичеките кръгове, от които искаме да се отървем.
  • 2
    Пр
    ПРОСВЕТЕН
    85 -8
    15:35, 1 яну 2015
    Виж какво бе манго,предполагам че си от ******ите на кметя. На теб толкова ти е културата, като защитаваш лафките .В лафките се предлагат стоки с изтекъл срок на годност и на високи цени. Никога не купувам от тях защото знам,че парите ми отиват у Д. Пеевски, а той е и авер на кметя.
    • Le
      levski_1420123548
      69 -5
      16:42, 1 яну 2015
      Аз не пазарувам в лафка.
    • Аз
      аз
      9 -1
      11:08, 2 яну 2015
      А от кауфланд пазаруваш ли? Или лидл? А част от парите там каде отиват знаеш ли?
  • 3
    Fb
    FBI
    81 -4
    15:50, 1 яну 2015
    ЛАФКА е култура на КРАДЕНЕ. Създадена с откраднати пари. Всеки който купува от там подкрепя крадци и то крадци, които са ограбили него самия.
    Не стига, че ви окрадоха парите, а сега и другите, които печелите с лотарии ви ги крадът.
    Да не говрим, че нямат право да продават кафе, защото нямат мивки.
    Дано ХЕИ да се самосезира за тези крадци.
    • Zl
      zle
      5 0
      15:07, 2 яну 2015
      "ХЕИ" много добре знае за какво става дума в лафките, но по не писани правила там те се пипа. Щом заради лафките отмениха закона за отстояние от училищата на такъв тип обекти с цигари и алкохол, КАКВО ДА ГОВОРИМ!!! Наскоро имаше репортаж по една от телевизиите как в Благоевград има 2-а такива обекта до едно училище и как продават цигари на непълнолетни, накрая журналиста пита Агенцията по храните, а те мънкат под носа си чудят се какво да кажат.
      И още нещо МНОГО ВАЖНО - кой им е дал разрешение за търговски обект БЕЗ САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ, да няма служителя къде да се изпикае.
      Но това е България - срещу ВЛАСТ И ПАРИ НЕ СЕ ВЪРВИ!!! Само апокалипсис може да ни спаси като гледам.....
  • 4
    Ta
    tak. tak
    21 -4
    16:16, 1 яну 2015
    Haskovo.net mnogo laji obache tozi nadpis ba lavkata e ot poveche ot edna sedmica ne ot sno6ti I min ve4er ai nedei da pravi6 horata na budali
  • 5
    Бр
    Бррррррр
    56 -3
    16:19, 1 яну 2015
    Ох, Манго, какви са тия глупости дето си писал - на който са му отворени очите разбира какво става. Лафките ако искаш да знаеш са с пари от КТБ. И на тебе някой да ти позволи да откраднеш пари и после да не се налага да ги връщаш, а пък народа да ги плаща и ти щеше да можеш да въведеш култура така да се каже. Важното обаче е, че Делян Пеевски краде от нас парите и после прави бизнес и ни зарибява още, а ние на всичкото отгоре ще връщаме парите с които той е направил това. Голям номер, много подходящ за прост народ. Колкото повече му се връзваме и пазаруваме от там, толкова повече ще ни се смее че сме роби. Само пълен бойкот на Лафка. Никакво пазаруване от Лафка. Иначе току виж решил да повтори номера с друга банка или пък с .... Пенсионен фонд ако ме разбираш какво искам да ти кажа.
    • Ма
      МАНГО
      10 -25
      17:58, 1 яну 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Zl
      zle
      4 0
      15:21, 2 яну 2015
      Едно простичко доказателство от простия обитател на града:
      Спомни си какви бяха условията на търга и начина на спечелването за тези вестникарски обекти.
      Само да попитам Кой средностатистически търговец на вестници може да изкара 100 "хилки" и да тресне на масата само за да участва , а камоли да предплати за 10 години?
      Ако от продажба на вестници в обект от 2 м3 станеш богат ела ми се обади и ме заплюй или каквото искаш там.
  • 6
    //
    ///
    58 -4
    16:51, 1 яну 2015
    Не купувайте от лафка!
  • 7
    52
    521773
    20 -5
    17:04, 1 яну 2015
    Nqkoi mnogo dobre se e pogrijil za lafkite bravo na nego
    Sobstvenika na lafkite ni obra I sega ste my davame oste pari
    kollko po debel trqbva da stane Peevski
  • 8
    Да
    да
    21 -3
    17:11, 1 яну 2015
    малко помислете ,няма на света луди да заложат толкова много пари искарани с труд ,паритеса ейтака отнякаде ,,положината лавки неработят,а са доста скапи,разберете откадеса парите сами,няма да има упражия ,решението е терминал 2 ,да си останат тук тарикатите и тези кито позволяват да ги има
  • 9
    Ss
    sssaaa
    34 -4
    17:19, 1 яну 2015
    Тоя надпис го има още от преди седмица минимум, не знам как чак сега го забелязахте, аз си бях за малко в града и веднага го снимах, защото ме разсмя. И да хора, НЕ ПАЗАРУВАЙТЕ от Лафка, чупете я ;)
    • Ай
      Айде бе
      6 -3
      20:06, 1 яну 2015
      Тук някои хора са на принципа че една лъжа повторена 100 пъти става истина. Ама не. Тоя надпис го нямаше не миналата седмица, ами и на 30-ти, когато аз лично минавах покрай този павилион. Пък и като пишете тия работи вкарайте малко здрав разум, абсурд е при работещ павилион продавачите да оставят такъв надпис, след като имат грижите да го поддържат в добро и функционално състояние. Пък и ако Пеевски им дава хляб едва ли ще си ритат трудовата книжка, като го плюят или допускат това от стените на точно техния павилион. Мислете малко като драскате глупости, може и да сте анонимни, но това не ви пречи да изглеждате тъпи
    • Зе
      зевзек
      21 -1
      21:52, 1 яну 2015
      Смело мога да потвърдя,че надписа го имаше на 30-ти към 18:00 часа.Вероятността проекта Лафка да е финансиран с пари от КТБ е почти 99%.Нали същата КТБ даде парите за покупката на Булгартабак при предишното управление на Б.Борисов.А Лафка е дъщерна компания на Булгартабак.И Кърджали Табак е на ДПС.Изобщо всичко свързано с тютюна е монопол на ДПС.А после изпращат производителите на тютюн да протестират за по-високи субсидии и накрая пак вземат парите от данъкоплатците.Това се нарича затворен цикъл на ограбване и източване на държавата.За това най-малкото което можете да направите е да НЕ купувате от Лафка.В София при нормални условия на конкуренция Лафка не издържа и затваря.Нека ги бойкотираме да дупка.
  • 10
    Ка
    Казино Роял
    26 -4
    18:06, 1 яну 2015
    Тези Лафки дали са регистрирани по закона за хазарта? Аз мисля, че там се въртят доста пари от хазартни игри.
  • 11
    Gr
    gragdanin
    16 0
    18:35, 1 яну 2015
    Tezi Lafki nad zakona li sa zastho do uchtilisthe Ivan Rilsi i ikonomichteski tehnikum prodavat alkohol i sthigari.
  • 12
    Mm
    MM
    26 -1
    18:39, 1 яну 2015
    ЛАФКА има няколко счупени павилиона в центъра. Хората яко ги мразят.
  • 13
    12
    123
    4 -5
    20:46, 1 яну 2015
    Hristof sam e napisal tozi nadpis i posle pi6e statiyi predi edin mesec ni dade 20 leva da zaplim kup bokluci i posle ni snima i Pisa 4e zamarsyavame praneto na sasedite
  • 14
    Zo
    zoro_1420141035
    17 -1
    21:33, 1 яну 2015
    не купуваите от LAFKA всичко е платена реклама.защо общинските съветници и кмета допуснаха този ДПС монопол.нямам думи и абсурди в този град и дьржава.
    • Зе
      зевзек
      17 0
      22:02, 1 яну 2015
      Групировката ДПС корумпира първо чиновниците,които са част от администрацията,а после си избиват парите с лихвите от далавери.Бас държа,че всички които са гласували ЗА Лафка,знаят много добре за колко са се продали.
  • 15
    Bigarino tolkova mnogo si zavisliv c se dokara do... Виж коментара
    • Жи
      Живко Жеков,оцелял засега
      10 -1
      03:50, 2 яну 2015
      Не виждате ли,че Манго пише почти без грешки-литературно и убедително:точно,както във вестниците на Пеевски?Краде от парите на българите и с крадените пари прави лафки пак да "краде".Как иначе ще си плати имотите и почивките в Дубай,докато хасковлиите и другите му купуват кафето от 8лв.килограма?Да не мислите,че плаща данъци и декларира всичките печалби ? Ако малко държите на гордостта и достойнството си,то нищо не купувайте от тези лафки-нито вестниците му,нито цигарите,нито кафето!Пишете истината : Пеевски + ДПС + Кмета = МАФИЯ ! И не върху лафките,а на тротоара пред тях!Да си ги търка тоя,дето е разрешил поставянето на лафките,а не обикновените продавачи в тях!
  • 16
    Мн
    много си прост
    16 -1
    03:39, 2 яну 2015
    Не може да гледаш как ти прибират парите и на всичкото отгоре да ти е хубаво. Вижда се какъв е хала на държавата и е ясно защо е такъв, заради такива крадци като ДПС и Делян Пеевски. Това не са хора забогатяли защото са работили от сутрин до вечер. Тези хора са крадци. Те използват парите в хазната и в банките както им е угодно. Държавата събира , а те измислят хитри схеми за да приберат пари от някаква извъртяна далавера. А сега да ви питам аз вас с какви пари Цветан Василев купи БТК( после прекръстеноти vivacom)? Ами с парите на КТБ. Сега се видя какво стана. Да вземат да му приберат всички предприятия които е купил с парите на вложителите в банката. Ама нещо казват нямало начин, той ги бил завъртял нещата. Сега крадеца ще си притежава най голямата телекомуникационна българска компания която вие сте му купили. А целия български народ взе пари назаем за да върне държавата парите на вложителите. И какво излезе в крайна сметка- бедния народ му купи на Цветан Василев VIVACOM, а на Делян Пеевски даде пари за Лафка.... а ти смяташ че ние сме завистливи и завиждаме на богатите хора, глупости ....
  • 17
    Ах
    аха
    9 -1
    08:43, 2 яну 2015
    от тази по голяма наглост несам виждал ,наварзани като свински 4ерва,пеевси дпс кмет .недосегаеми ,,, а вия бедни господа пари4ките в джоб4ето ви са о6те ва6и не си ги даваите по лавка ,,управлява6тите лавка са много хитри ,погледнете само какжо се предлага ,стоки за барзи пари цигари алкохол кафе хазартни игри ,обират парите на тапаците за6тото ги има ,аз мога и без вестници ,цигари ,и кафе от лавките ,след време 6те забранят да се продават цигари навсякаде и само те 6те продават на целия народ цигари и стават монополисти ,е така се правят пари ...
  • 18
    Аз
    Аз не купувам от Лафка
    9 0
    11:09, 2 яну 2015
    Фалита на Лафка е в наши ръце. Не си купувайте нищо от там и не се връзвайте на "кукичката" за бърза печелба от тези билетчета. В началото тиража не билетите от 2лв. беше 7 милиона, сега е 25 миниона тираж при същия брой печалби...изводите си направете сами.
  • 19
    La
    lafka
    0 -10
    11:21, 2 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 20
    La
    lafka
    0 -10
    11:21, 2 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 21
    Ми
    Митака
    8 0
    13:07, 2 яну 2015
    Подивявам когато видя хора, особено млади хора да се редят на опашки пред лафките. Сто пъти предпочитам да си купя списанието от възрастната жена от обикновената будка от колкото да си давам парите на ДПС.
  • 22
    Мо
    мо
    5 0
    13:20, 2 яну 2015
    Рай за комарджиите това е лафка. Като минавам гледам познати лица да стоят и да зяпат екраните където тече тегленето. Хора които обикалят по еврофутбола ги гледам и там. Но нищо дерзайте един ден ще спечелите.
  • 23
    Мо
    мо
    4 0
    13:20, 2 яну 2015
    Рай за комарджиите това е лафка. Като минавам гледам познати лица да стоят и да зяпат екраните където тече тегленето. Хора които обикалят по еврофутбола ги гледам и там. Но нищо дерзайте един ден ще спечелите.
  • 24
    Nq
    nqma takava darjava kato bg
    0 0
    13:26, 2 яну 2015
    Nikav k,,,, y.....r ne stav ot vas zaspiiiii ni6to ne praite zadase promeni polojenieto samo mrankate i se oplakvate spretese ve4e kato en vi haresva zemaite kirkite i tvorete revuluciqqq tapacii
  • 25
    Wo
    woooo
    9 0
    15:04, 2 яну 2015
    Преди дни видях на Лафка )Която е срещу Блок Диаманд)Да пише " КОЙ" няколко пъти и много се изкефих. Браво умника написъл това.
  • 26
    Ул
    Улична цветарка
    14 0
    18:39, 2 яну 2015
    Браво на осъзналите се !
    НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО ОТ КОМАРДЖИЙСКИТЕ ПАВИЛИОНИ-ЛАФКА !
    Не давайте възможност на Пеевски и тези с които е в комбина да забогатяват повече за наша сметка,те и без друго са достатъчно богати,и израсли в ерархията чрез далавера!
    Най-малкото което може да направите-НЕ КУПУВАЙТЕ НИЩО от Лафка!!!!!!!!!!!!!НИЩО ОТ ЛАФКА !!!!!!!!
  • 27
    Ki
    KIS
    1 -4
    22:08, 2 яну 2015
    Tolkova zle ne e bilo nikoga.niama pari,niama rabota,niama jivot.ami aide pak hvashaite gorata,no toia pat triabva da trepite vashite si otro4eta,a ne kato predi 9-ti horata deto sa vi davali hliba.a sho se otnasia do lavka tam se prodavat vsi4ki stoki s kasova belejka, prodava4kite sa s postoianen trudov dogovor i redovno si polu4avat zaplatite t.e. Vsi4ko e zakono.problema vi e koi da prodava cigarite li, e toia pat she vi sekne kran4eto zavinagi,she triabva i vie da rabotite kato vsi4ki hora.
Последни новини