От х:

Днес в x:

Коледа без пари за миньорите в "Чукурово"

И отново Коледа без пари. Този сценарий е основен за празниците на работниците от мина „Чукурово", които не са получавали заплати от месеци.

„На 29 и 30 декември ръководството на мината ще положи всички усилия да изплати закъснелите възнаграждения за ноември", обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в ефира на Нова телевизия. Тя обясни още, че се е свързала с ръководството на „Чукурово" и е получила уверението му, че парите на работниците ще бъдат изплатени още в първите работни дни след празниците.

„Мината е собственост на Христо Ковачки", напомни още енергийният министър. От разговора с шефовете на мината тя е разбрала, че на 23 декември е преведен аванс на всички служители, който обаче е в размер само на сто лева. Според министър Петкова проблемите с изплащането на заплатите са от последните три месеца, тъй като мината не развива нормална дейност.

„Ще следя развитието на казуса и това, че всички останали държавни институции, които имат отношение, да направят същото, за да има гаранция, че хората ще получават възнагражденията за труда, който полагат", обеща на Коледа министърът на енергетиката.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини