От х:

Днес в x:

Нови и работещи регулаторни органи поиска Мартин Димитров навръх Коледа

Да се променят всички контролни и регулаторни органи. Това си пожела на Коледа зам.-председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Мартин Димитров в ефира на Нова телевизия.

На празника Димитров бе помолен да коментира спомена за ваучерите за храна на миньорите от Бобов дол, караниците за няколко килограма месо и посрещането на празниците само с един аванс от 100 лева.

„Още през 2015-та година това управление трябва да направи промяна във всички контролни и регулаторни органи", заяви реформаторът и се зарече, че „тези хора трябва да видят, че имат държава и не може всеки да прави, каквото си поиска".

Депутатът от РБ изчисли още, че именно заради неработещите регулаторни институции у нас, държавата и с нея всички български граждани, плащат много пари. „Заради неработещата Българска народна банка (БНБ) плащаме цената на Корпоративна търговска банка (КТБ), която е около 5 млрд. лева. Заради неработещата Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) на пазара няма защитена конкуренция и цените са много по-високи", даде пример Мартин Димитров. Според него всеки един регулатор трябва да отчита работата си периодично както пред парламента, така и пред медиите.

По случая „Бобовдол" той поиска да разбере има ли изобщо сериозни санкции за работодатели, които отлагат задълженията към работниците си. „И тук отново се появява ролята на контролните и регулаторните органи", изтъкна реформаторът и повтори, че те трябва да започнат да работят. По думите му в момента тези органи предпочитат да дават само „меки" предписания, според които нещо да се промени, но нямат заложени категорични санкции.

„Така нищо няма да оправим", призна Димитров. Той разкри още, че на масата за преговори с ГЕРБ при съставянето на правителството една от желаните от страна на РБ мерки била именно нови регулатори.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини