От х:

Днес в x:

Затворените и отворени пътища в Хасковска област

Пътят между Брод и Злато поле пострада най-много от наводненията


Наводненията от четвъртък и петък затвориха редица пътища в Хасковска област, като въпреки усилията някои пътни артерии остават затворени. По други движението най-после бе възстановено, макар и повече от 24 часа след последните порои.

Към момента областното Пътно е забранило движението на МПС по път III-7604 Симеоновград-с. Свирково от км 15+550 до 16-500 - затворен поради залята настилка при мост над р. Сазлийка. Както Haskovo.net ви информира още в петък, това е мястото където заседнаха два микробуса превозващи хляб за 4 симеоновградски села. Въпреки че водите на Сазлийка се оттекоха, пътната настилка непосредствено след моста е изцяло отнесена. Обходният маршрут за пътуващите в това направление е по път III -554 Симеоновград-Харманли и път II-76 с.Българин;
Затворен е и пътя Димитровград-Симеоновград в участъка между с.Брод-с.Златополе в 8-километрова участък, пострадала силно от заливането на настилката. Обходния маршрут тук е път I-5 п.в Север с път I-8 и път III-8007 с.Узунджово –с.Константиново;


Път III-761 с.Княжево-с.Устрем в Тополовградско от км 0+000 до км 13+500 се затваря за движение поради високите води на р.Тунджа и спорадичните заливания на пътното платно. АПИ предлага обходен маршрут през път III-559 с.Устрем-гр.Тополовград-път II-76-с.Княжево.
След близо 24 часово затваряне е възстановено движението по лявото платно на пътя между АМ "Марица" и Свиленград в посока на границата с Гърция. Пътят бе наводнен още на 5-ти декемри и наложи обходен маршрут към гръцката граница.


Един от първите прекъснати пътища заради пороите бе Гълъбово-Симеоновград-Харманли при км 52, но съответно бе и един от първите отворени за движение, при това още вчера сутринта.
Възстановено е движението и по залетия в петък път Малево-Корен.
Щетите по инфраструктурата тепърва ще се изчисляват, но най-много средства за възстановяване изглежда ще глътне пътя между Брод и Злато поле, Димитровградско плюс отсечката Симеоновград Свирково. Поне по първоначални данни ще се налага ремонт на пътния участък в района на моста преди село Навъсен Симеоновградско, който бе един от първите залети от река Сазлийка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини