От х:

Днес в x:

Над 1 тон продукти събраха родопски села за старчески дом

Над 1 тон хранителни продукти дариха 5 родопсдки села на социалния дом за възрастни хора в село Фатово.

По 500 килограма тикви и картофи, събраха жителите на селата Букаците, Липец, Сивино, Кошница и Чеплетен. Цялата организация е направена от кметските наместници на малките смолянски села, част от които заради тотално обезлюдяване вече са махали- Виолета Инева на с. Чеплетен, Светла Макова на с. Липец и с. Букаците, Бойко Даракчиев на с. Сивино и Веселина Жекова на с. Кошница. Трите кметици и наместникът на Сивино са организирали дарителската акция, в която са добавили и 100 килограма фасул и ябълки за самотните старци в дома.

„Изключително съм благодарна на тези хора, на кметските наместници и на жителите на селата“, каза директорът на дома Петя Пампорова и допълни, че е подготвила специални благодарствени грамоти, които ще връчи на селските управници не предстоящото заседание на общинския съвет в Смолян.

“Нека ги сложат в кметствата, това ще е свидетелството за голямата ни благодарност към всички тях“, каза Пампорова и допълни, че благодари и на Пенсионерския клуб в Смолян, който направил дарение на самотните си връстници от дрехи,обувки и хранителни продукти.

Директорката каза още, че възрастните хора в дома имат нужда от връхни зимни дрехи, памперси, бинтове и марли, както и широкоспектърни антибиотици.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини