От х:

Днес в x:

Спецоперация на прокуратурата и ДАНС в Пазарджик,Смолян, Хасково и Пловдив

Мащабната антитерористична операция, която стартира днес в Пазарджик, се провежда паралелно от служители на ДАНС и МВР на територията на Смолян, Пловдив, Хасково и Харманли, а спецоперацията е срещу предполагаеми поддръжници на Ислямска държава.

Около 300 полицаи, жандармеристи и служители на ДАНС влязоха днес в квартал „Изток" в Пазарджик. Те арестуваха имама Ахмед Муса, като обвиненията са за подстрекаване към война. Проверявани са десетки обекти в ромския квартал.

Припомняме, че Ахмед Муса получи 4-годишна ефективна присъда за разпространение на радикален ислям. По делото тогава бяха обвинени общо 13 мюсюлмани, сред които главният мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и имамите на Рудозем и Мадан-Хайри Шерифов и Байрям Ушев.


В съобщение на прокуратурата се казва:

От 7 ч. на 25 ноември 2014 г. се провежда специализирана операция на прокурори, ДАНС и МВР в рамките на образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 108 ал. 1 от НК, а именно за проповядването на фашистка или друга антидемократична идеология или насилствено изменяне на установения от Конституцията обществен и държавен строй, както и по чл. 407 от НК - пропаганда за война. 


До настоящия момент са извършени претърсвания на над 40 адреса и са иззети множество веществени доказателства. Към момента продължават процесуално-следствените действия. Работата на прокурорите и агентите на ДАНС се подпомага от силите на жандармерията. Допълнителна информация ще бъде предоставена, когато това не застрашава действията по разследването, допълват от прокуратурата.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини