От х:

Днес в x:

3-ма рецидивисти открити по резачката от зверството в Малко Градище

82-годишния Боню Добрев след обработката с чукове

3-ма криминално проявени са били задържани снощи като заподозрени за бруталния побой и обир над старци от любимешкото село Малко Градище в нощта на 3-ти срещу 4-ти ноември. Тогава 82-годишният Боню Димитров и 77-годишната баба Мавруда бяха пребити с чукове и заплашвани да бъдат заклани с моторна резачка, ако не кажат къде са скътаните им бели пари за черни дни. След като ги смлели от бой, извергите задигнали 2500 лв ,мобилния телефон на старците и въпросната резачка. Именно тя цъфнала в заложна къща в Свиленград вчера следобед, заедно с мобилния телефон на старците.


Полицията влязла в горещите следи и стигнали до мъж с богато криминално досие, в което изобилствани тежки криминални престъпления. Като заподозрени са задържани още двама, единият от които със сигурност рецидивист. По първоначална информация не става дума за роми. Хасковската окръжна прокуратура и ОД на МВР Хасково не пожелаха да коментират официално информацията, въпреки че тя бе анонсирана лично от министъра на вътрешните работи Веселин Вучков от парламентарната трибуна.


Според неофициални източници причината за полицейската и прокурорска сдържаност е, че засега уликите са само косвени. Твърде е възможно резачката и телефонът да са били препродадени на задържаните, които от своя страна са поискали да ги осребрят в заложната къща. От полицията обещаха повече информация в понеделник.
Тримата задържани са с 24 часова полицейска мярка, като се очаква налагането на 72-часова прокурорска, която ще изтече именно в началото на следващата седмица.
Вестта, че вероятно има установени извършители развълнува близките на пребитите старци. Дъщеря им Ана Александрова заяви че вярва на родното правосъдие и се надява на справедливо възмездие. Тя успокои че родителите и са стабилизирани и изписани, като към момента се явяват само на ежедневни превръзки. В разрез с физическото им възстановяване обаче е продължаващия психологически шок - всяка нощ старците се будели от зловещи кошмари.


Г.Христов

Дъщерята Ана Александрова разчита на справедливост
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Al
    alallahmakurdansist
    0 0
    14:50, 17 ное 2014
    необиваите те ц*****,а да има закон кад у нассяла година секикав месец по 100 тояги кад саголи.и другат година е мирен кад булгарско ягне.
Последни новини